US PGA - Brooks Koepka nyerte a US Opent

Erin Hills |

<p>Az amerikai Brooks Koepka nyerte meg a golfozók idei második Major-versenyét, az Erin Hillsben rendezett US Opent.</p>

A 12 millió dollár összdíjazású, négynapos versenyen a 27 éves játékos a vasárnapi zárás előtt még egy ütés hátrányban volt Brian Harmannal szemben, ám az utolsó nap nagyszerűen játszott. Koepka vasárnap az erős szél ellenére keveset hibázott, hat szakaszon is az alapütésszámnál kevesebb kísérletből végzett, így végül négy ütéssel előzte meg a holtversenyben második Harmant és a - szintén kiváló vasárnapot záró - japán Macujama Hidekit.

Koepka karrierje első győzelmét aratta - a golfozók Grand Slamének számító - Major-viadalon, melyért 2,160 millió dollárt kapott. A második Harman és Macujama egyaránt 1,052 millió dollárral "vigasztalódhat".

A US Opent először 1895-ben rendezték meg, s az idei volt a 117. verseny.

Eredmények:
1. Brooks Koepka (amerikai) 272 ütés (67, 70, 68, 67)
2. Macujama Hideki (japán) 276 (74, 65, 71, 66) és

Brian Harman (amerikai) 276 (67, 70, 67, 72)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?