Urblík: „A Puskás jóval többet kínált értem”

Urblík József

A Vidinél és a DAC-nál is felfigyeltek rá, ám végül a Puskás Akadémiához írt alá két évre Urblík József, aki korábban a cseh élvonalból kiesett Jihlava együttesét erősítette. A 22 éves középpályással a szlovák U21-es válogatott dunaszerdahelyi mérkőzése után beszélgettünk.

 

Először úgy volt, hogy a Vidibe igazol, ám ott nem ment át az orvosi vizsgálaton. Aztán a DAC-nál is szóba került a neve, de végül a Puskás Akadémiában kötött ki.

Ők meg tudtak egyezni a Jihlavával, ami a nehezebb része volt, utána pedig persze velem is. Egyelőre csak két napot voltam Felcsúton, mert jöttem az U21-es válogatotthoz. Sajnálom, hogy az olaszok elleni barátságos mérkőzésen nem játszottam, de szerencsére nyertünk. A Puskásról még nem tudok sokat mondani, mert tényleg csak két napot töltöttem ott, egy edzésen voltam a csapattal. Remélem, minden rendben lesz, és jó lesz ott nekem.

Ismer valakit a csapatból?

Már megismerkedtem a társakkal. Egy szlovák is van a keretben, Jano Vlasko. Korábban senkit sem ismertem a csapatból, de most már könnyebb lesz visszamenni a válogatott szünet után, hogy túl vagyunk az ismerkedésen.

Sajnálja, hogy nem jött össze a Vidi?

Azon már túlléptem, mert az ilyesmin túl kell lépni. Örülök, hogy ott vagyok a Puskás Akadémiában, lehet, hogy jobb is lesz ott. Meglátjuk.

A Puskásnak egyelőre nem megy a bajnokságban, hét meccs után két ponttal a tabella utolsó helyén áll a gárda…

Azt mondták, szeretnének az első ötben lenni, és bíznak benne, hogy segítek nekik. Én is bízom magamban, remélem, sikerül teljesíteni a célt. Meg kell nyerni a meccseket, és feljebb kell lépni a tabellán.

 

Kapcsolódó cikkünk

Az reális lehetőség volt, hogy a DAC-ban folytassa?

Nekem reális, csak a Jihlavával nem volt reális a megegyezés. A DAC nem akart annyi pénzt adni értem. A DAC 180 ezer eurót kínált értem, a Puskás meg háromszázat.

A Puskás Akadémia és a DAC szurkolótáborát össze sem lehet hasonlítani, Felcsúton nem álmodhat olyan hangulatról, mint amilyen a MOL Arénában uralkodik…

Főleg azért is szerettem volna a DAC-ba jönni, amikor még a Puskás nem volt képben. Az új dunaszerdahelyi stadionban tökéletes a hangulat, ami a Puskásban nem annyira van így, de reméljük, hogy jó focival és eredményekkel mi is a stadionba tudjuk csábítani a szurkolókat.

A szlovák U21-es válogatottban mik a céljai?

Nagyon jó csapatunk van, nehéz bekerülni a kezdőcsapatba, hiszen a srácok nagy része már külföldön játszik. Az a lényeg, hogy a második cseh ligából is behívtak, örülök, hogy a keret tagja lehetek.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?