Ipolysági gól az NB I-ben

Vidi.Vasas.2023

A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában megszerezte első gólját a Vasas színeiben Urblík József, de csapata így is vereséget szenvedett a Fehérvár otthonában.

A forduló pénteken vette kezdetét a Groupama Arénában, ahol a Ferencváros végig fölényben játszott, de a Mezőkövesd veszélyes kontráiban is benne volt a veszély. Az éllovas két gólját les miatt érvénytelenítette a VAR, így végül csak egy pontot szerzett.

Szombaton a Kecskemét tovább folytatta remek sorozatát, és Katona Bálint bombagóljával legyőzte idegenben a Kisvárdát. Az újonc immár nyolc meccse veretlen a bajnokságban. A Zalaegerszeg a lakszakállasi Mocsi Attilával a soraiban Pakson szenvedett vereséget, a játéknap utolsó meccsén pedig a Vasas Fehérváron lépett pályára. A kiesési rangadón a hazaiak szereztek vezetést, de az angyalföldiek Urblík József szép lövésével egyenlíteni tudtak. Az ipolysági középpályás először kezdett bajnokin új klubjában és 67 percet töltött a pályán. A találkozó előtt Kondás Elemér, a Vasas edzője elmondta, hogy a 26 éves futballista még nem tudna végigjátszani egy mérkőzést, de a Paks elleni győztes kupameccsen is bizonyította, hogy tud segíteni a csapaton. A szezon előtt még a bajnoki címről álmodozó Vidi a vége előtt bő tíz perccel megszerezte a győztes gólt, és november 13. után először győzött tétmeccsen.

„Hatalmas nyomás volt a csapaton. Nagy munkát végeztek a srácok, ebben a helyzetben a legfontosabb a három pont volt, de volt szép játék is. Megérdemelten nyertünk” – értékelt a MOL Fehérvár vezetőedzője, Toldi Gábor, aki Huszti Szabolccsal együtt irányítja a csapatot.

Vasárnap a Honvéd hét nyeretlenül megvívott meccs után legyőzte a Puskás Akadémiát, amely idén hatból csak egyszer nyert a bajnokságban. A forduló utolsó találkozóján a Debrecen emberhátrányban szerzett pontot az Újpest otthonában. A Loki így továbbra is csatában van a dobogóért, míg a lila-fehéreknek a kiesés elkerüléséért kell küzdeniük.

Érdekes

OTP Bank Liga, 22. forduló

Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC 1:1 (1:1)
Groupama Aréna, 7127 néző. Gólszerzők: Traoré (11.), ill. Drazic (24.). Jv.: Farkas Á. Sárga lap: Wingo, Marquinhos, ill. A. Lukic, Cseri, Karnyicki, Besirovic.

Kisvárda Master Good–Kecskeméti TE 0:1 (0:0)
Kisvárda, 1750 néző. Gólszerző: Katona B. (56.). Jv.: Bognár. Sárga lap: Ötvös, Melnyik, ill. Meszhi, Szabó A., Vágó L.

Paksi FC–Zalaegerszegi TE 3:1 (2:1)
Paks, 1594 néző. Gólszerzők: Varga B. (6.), Windecker (20., 62.), ill. Grezda (33.). Jv: Vad II. Sárga lap: Kádár, Vas, Haraszti, ill. Grezda, Csóka.

MOL Fehérvár FC–Vasas FC 2:1 (1:1)
MOL Aréna Sóstó, 2563 néző. Gólszerző: Schön (15.), Kodro (78.), ill. Urblík (28.). Jv.: Erdős. Sárga lap: Heister, ill. Berecz, Otigba.

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia FC 3:1 (0:0)
Bozsik Aréna, 3656 néző. Gólszerzők: Prenga (57., 67), Lukics (81.) ill. Favorov (48.). Jv.: Bogár. Sárga lap: Lovric, ill. Corbu, Bartolec, Spandler, Batik, Favorov. Piros lap: Doka (86., Honvéd)

Újpest FC–Debreceni VSC 1:1 (1:1)
Szusza Ferenc Stadion, 3189 néző. Gólszerzők: Mudrinski (37.), ill. Pauljevic (17., öngól). Jv.: Karakó. Sárga lap: Anculasz, ill. Kiziridisz, Lagator. Piros lap: Manrique (60., Debrecen)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?