Újra bajban a rimaszombatiak

<p>Sorozatban harmadszor kaptak ki a rimaszombatiak, s az alsókubiniaktól elszenvedett 1:0-s hazai vereségük azt is jelenti, hogy újra fenyegeti őket a kiesés réme.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Az alsókubiniak múlt héten edzőváltással próbálták felrázni gyengélkedő csapatukat – Ladislav Molnárt az a Miroslav Kovanič váltotta a kispadon, aki ebben a szezonban dolgozott már Ružinán is, tavaly pedig a losonciakat irányította. Ám hiába gúnyolódtak a lelátón a hazai drukkerek, hogy nagyon el lehetnek már keseredve Alsókubinban, ha olyan trénert szerződtetnek, aki tavaly simán kiesett a LAFC-cal, a meccs végén Kovanič örülhetett.

Meddő hazai fölény

A hatpontos mérkőzésen végig a hazaiak játszottak fölényben, de mint arra a humoruknál lévő szurkolók rámutattak, a Barcelona példájából tudjuk, hogy a labdabirtoklás meg a mezőnyfölény nem jelent semmit. Hiába vezettek a rimaszombatiak több akciót, ha tizenhatoson belül összezavarodtak, nem találták el a kaput, rosszabb esetben lövés helyett csak gurítottak, még rosszabb esetben elbotlottak a saját lábukban. Trabalíknak az első húsz percben egyetlenegyszer kellett védenie: a rózsahegyi kapus Siheľský távoli lövését tolta ki.

A 37. percben a hazaiak szöglethez jutottak, de elvesztették a labdát, a vendégek pedig kontráztak – a támadás végén Siradji Sani először rosszul találta el a labdát, de az visszapattant a nigériai támadóhoz, aki másodszorra már nem hibázott – 0:1. A másik oldalon Zvara fejjel egyenlíthetett volna, de nem találta el a kaput.

Ideges drukkerek

A rimaszombatiak a második félidőben is csak szenvedtek. A játékosok egyre idegesebbek lettek, s egyre frusztráltabbak lettek a nézők is, aki mind többször szidták a csapatukat.

„A mérkőzésre 348 fizető néző váltott jegyet” – közölte a bemondó.

„Legközelebb nem jön senki!” – üvöltött egy szurkoló.

„Fiúk, mutassátok meg ezeknek a rosszakaróknak” – könyörgött egy törzsdrukker hölgy. Azonnal jött a válasz: „Ezek legfeljebb akkor mutatnak meg valamit, ha letolják a gatyájukat!”

A megállapítás sajnos nem állt messze az igazságtól: a rimaszombati támadók tanácstalanságát rossz volt nézni („Gyerekek, muszáj lesz nekünk beállnunk!” – szögezte le egy hatvanon túl járó egykori futballista, aki saját bevallása szerint csak azért jár meccsre, hogy a régi haverokkal nosztalgiázzon, és gyorsan el is mesélt néhány sztorit az ötvenes évek losonci ificsillagairól, Dundóról és Mamukóról), még a középhátvéd Zvara járt a legközelebb a gólhoz, akinek lepattanó lövését a kapufa állította meg.

Mráz: „Ennél több kell!”

„Szerencsés győzelmet arattunk” – ismerte el Miroslav Kovanič a lefújás után. Az alsókubiniak a rimaszombati sikerüknek köszönhetően pontszámban beérték, és jobb gólkülönbségük révén meg is előzték ellenfelüket. Mivel a liptószentmiklósiak és a ružnáiak is nyertek, a gömörieket már csak két pont választja el a kiesőzónától. „Bízom a csapatomban, és abban, hogy kiharcoljuk a bentmaradást. Nekünk még hat meccsünk van hátra, vannak csapatok, amelyeknek csak öt, és olyanok is, amelyeknek csak négy” – mutatott rá Branislav Mráz, a rimaszombatiak vezetőedzője.

A rimaszombatiak kedden pótolt mérkőzésen a sereghajtó Ružinát fogadják. „Igazi derbi lesz, amely a jelenlegi helyzetben még nagyobb jelentőségű, mint egy sima rangadó – hangsúlyozta Mráz. – Egy biztos, ennél jóval többet kell tennünk a győzelemért.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?