Újra az élvonal felé tart a dunaszerdahelyi férfi kézilabda

Dunaszerdahely |

<p>Újra erőre kapott a dunaszerdahelyi férfi kézilabda. Kálmán Miklós és társai ismét az élvonalról álmodoznak, bár egyelőre még csak a második vonal felé lépegetnek.</p>

Két nagy lépés vezet az élvonalba Szlovákiában. Dunaszerdahelyen az elsőt félig már megtették: ősszel a második helyen végeztek a II. ligában. Igaz, a pozsonyi ŠKP C csapata mögött állnak, de a fővárosi alakulat nem léphet magasabb osztályba, így gyakorlatilag a csallóköziek állnak feljutásra. Négypontos előnyük van a Piešťany, Cífer, Lehota trió előtt.
Szaporodnak a
szurkolók „Teljesen új összetételű csapatunk van, fiatal, 22-23 éves fiúk alkotják. Ősszel már nézőket is csalogattunk az új városi sportcsarnok lelátójára, remélem, hamarosan megtelik az egész szurkolókkal” – bizakodik Kálmán Miklós, a HK DAC klubelnöke és vezetőedzője, aki hosszú évek óta a dunaszerdahelyi férfi kézilabda utánpótlását neveli.
Végre otthon Emlékezetünkben él még a múlt század kilencvenes éveinek nagy csapata, amikor a csallóköziek az élvonalban kézilabdáztak. Kukucs, Dömény, a Horváth fivérek és társaik játékukkal hetente szórakoztatták a közönséget. „A kilencvenes évek után háttérbe szorultunk. Sportcsarnok híján négy és fél évig a gimnázium tornatermébe kényszerültünk, hazai mecscseinkre is utaztunk, Galántán vagy Nyárasdon kellett játszanunk – idézi fel az előzményeket Kálmán Miklós, de nem sokáig időz a múltban, mert a jelen, de főleg a jövő jobban lázba hozza. – Másfél éve megnyílt az új városi sportcsarnok. Most már megfelelő körülmények között edzhetünk, végre otthon játszhatjuk bajnoki mérkőzéseinket. Ez új lendületet adott a gyerekeknek, a klub kézilabdázóinak.”
Fejlődnek a srácok Tavalytól Kálmán Miklós már nem a klub mindenese. Továbbra is elnök, de választottak vezetőséget, így mások is segítik a munkában. Négy csapata van a DAC-nak, öt edző dolgozik a játékosokkal. „Elsősorban a férfi együttes a fontos, de az ifikről és a diákokról sem feledkezünk meg – magyarázza az utánpótlás-nevelés nagy ismerője. – Az ifik vezetik a II. liga táblázatát, az idősebb diákok a kerületi bajnokságban elsők, a fiatalabbak a másodikak. Utóbbiak alig két éve edzenek. Szépen fejlődnek a srácok, felkészültségük garancia arra, hogy lesz utánpótlás a klubban. Nem kell, hogy a felnőtteknek az I. liga legyen a végállomás.” Lényeges előrelépés A dunaszerdahelyi férfiak 1997-ben estek ki az extraligából. Azt nem tudni, mikor térnek oda vissza. Kálmán Miklóst hallgatva arra a következtetésre jutottam, hogy elindultak felfelé, és az élvonalig meg sem állnak. „Biztos vagyok benne, és ezt a gyerekeknek is megígértem, két éven belül meglesz az I. liga. Több lábon állunk, az előző évekhez képest lényeges előrelépés tapasztalható minden téren. A játékosállomány, az anyagi háttér is reményteljesen alakul. Ebből újra összejöhet az extraliga is.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?