Újabb diadal, Polgár-gólokkal a döntőben

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSNaszvad. A címvédő újabb sikerével zárult a polgármester serlegéért ötödször meghirdetett öregfiú-focitorna, ugyanis a Naszvadi Sportklub a döntőben 2:1 arányban kerekedett felül a Kiskőrös csapatával szemben.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Naszvad. A címvédő újabb sikerével zárult a polgármester serlegéért ötödször meghirdetett öregfiú-focitorna, ugyanis a Naszvadi Sportklub a döntőben 2:1 arányban kerekedett felül a Kiskőrös csapatával szemben. Figyelemre méltó, hogy a hazaiak mindkét gólját Polgár Artúr, a naszvadi V. ligás felnőttalakulat edzője szerezte. Ugyancsak érdekességnek számít, hogy a tavaly szintén döntős dél-alföldiek ezúttal is elbukták a nagy lehetőséget, sőt mi több, a csoportmérkőzésen 8:0 arányú lesújtó vereséget szenvedtek a kupagyőztestől. Örvendetes, hogy a környékről is sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésekre, s a szépszámú nézősereg színvonalas és sportszerű összecsapásokat láthatott. Szerencsére nem volt súlyos Kovács Zsolt (Schoold Boys) térdsérülése, amely az első pillanatokban némi ijedtséget okozott.

„A második világháború után számos családot telepítettek ki falunkból a négy magyarországi településre, Kiskőrösre, Felsőszentivánba, Nagyigmándra és Rémbe. Velük a sport területén is testvérbaráti kapcsolatokat ápolunk. Természetesen az eredmény most teljesen másodlagos volt, ám egyik csapat sem lépett pályára feltartott kezekkel. Végül is mindenki küzdött és hajtott a presztízs miatt” – vélekedett Nemes Ferenc, a torna egyik szervezője, az önkormányzati sportbizottság tagja.

A döntő összecsapás kezdőrúgását az a Ledniczky János végezte el, akit hároméves korában szüleivel együtt telepítettek át Császártöltésre. „Közel négy évtized után látogattam el újra szülőfalumba. Katonaéveim során a Budapesti Honvédban szerepeltem, s negyvenéves is elmúltam, amikor végleg szögre akasztottam a csukát. Felemelő érzés volt látni a számomra új sportcsarnokot és a benne uralkodó légkört” – ecsetelte benyomásait a hatvankilenc esztendős egykori labdarúgó.

A naszvadi torna legidősebb játékosa az idén hatvanöt éves Becse Ottó volt. A Muzsláról elszármazott sportrajongó annak idején ott állt a naszvadi kézilabda bölcsőjénél, s részt vállalt a Slávia öregfiú-focicsapat megalakulásában is. „Két évtizeden át képviselőként, majd alpolgármesterként tevékenykedtem. Ezerkilencszázkilencvenháromban Karácsonyi Kupaként vált ismertté a torna, öt éve viszont rádöbbentünk, hogy az ünnepi sürgés-forgás miatt talán alkalmasabb egy későbbi időpontban rendezni. Ekkor váltottunk a Polgármester-kupára” – árulta el Becse Ottó. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?