Újabb brazil botlás

Rio de Janeiro. Az argentinok és a címvédő brazilok csak döntetlent értek el a 2006-os németországi világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének 4. fordulójában. A világbajnok brazilok hiába tettek szert kétgólos előnyre, a nagyszerű formában lévő Diego Forlán vezetésével a vendégek fordítottak.

Rio de Janeiro. Az argentinok és a címvédő brazilok csak döntetlent értek el a 2006-os németországi világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének 4. fordulójában. A világbajnok brazilok hiába tettek szert kétgólos előnyre, a nagyszerű formában lévő Diego Forlán vezetésével a vendégek fordítottak. Végül Ronaldo három perccel a rendes játékidő letelte előtt találatával pontot mentett. Az Argentína ellen elért 1:1-es döntetlen ellenére távozik posztjáról Francisco Maturana kolumbiai szövetségi kapitány. „Sajnos nem ért el sikereket a válogatottal, az első három vereség után elfogyott a bizalom” – jelentette be Gabriel Camargo, a szövetség alelnöke. A Copa America címvédője a vb-selejtezős sorozatban korábban Venezuelától, Brazíliától és Bolíviától is kikapott, mindössze 2 szerzett gólnál tart, és sereghajtó a tízcsapatos csoportban.

Eredmények: Brazília–Uruguay 3:3 (0:2), Curitiba, 30 ezer néző, gól: Kaká (20.), Ronaldo (29., 87.), illetve Forlán (57., 76.), Gilberto Silva (79., öngól). Kolumbia–Argentína 1:1 (0:1), Barranquilla, 30 ezer, g.: Angel (48.), illetve Crespo (28.). Korábbi eredmények: Venezuela–Bolívia 2:1, Chile–Paraguay 0:1, Ecuador–Peru 0:0.

Az állás a 4. forduló után: 1. Paraguay 9 pont, 2. Argentína 8 (9:3), 3. Brazília 8 (7:5), 4. Uruguay 7, 5. Venezuela 6, 6. Peru 5, 7. Ecuador 4 (3:3), 8. Chile 4 (5:6), 9. Bolívia 3, 10. Kolumbia 1. A tízcsapatos kontinentális sorozatból az első négy válogatott jut egyenes ágon tovább, az ötödik pótselejtezőt játszik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?