Újabb alagsori bukás

Jövőre sem indulhat Szlovákia a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Erről már vasárnap végérvényesen meggyőződhettünk, amikor megérkezett a görög–olasz párharc eredménye (23:21). A hellének győzelme eldöntötte, hogy Litvániával Görögország jutott a selejtező második szakaszába. A csoport végeredménye:
1.

Jövőre sem indulhat Szlovákia a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Erről már vasárnap végérvényesen meggyőződhettünk, amikor megérkezett a görög–olasz párharc eredménye (23:21). A hellének győzelme eldöntötte, hogy Litvániával Görögország jutott a selejtező második szakaszába. A csoport végeredménye:

1. Litvánia 6 4 1 1 146:130 9

2. Görögország 6 3 0 3 134:135 6

3. Szlovákia 6 2 1 3 149:151 5

4. Olaszország 6 2 0 4 133:146 4

Vajon miért bukott el újra Szlovákia, amely ebben a sportágban férfi vonalon még soha nem indult világversenyen, pedig minden évben van Eb vagy vb? Szerteágazó a válasz, de tény, hogy egyik vezetőedző – így Štefan Katušák – sem tudott ütőképes csapatot összehozni. Idegenben – bármilyen ellenfél ellen – képtelen nyerni a válogatott, annyira megilletődötten játszik. Manapság azonban e nélkül már a selejtezők alagsorából sem lehet továbblépni. Szlovákia kikapott Olaszországban és Görögországban (pedig egyik együttes sem képvisel nagy játékerőt, csak élt a hazai pálya előnyeivel, erőt merített az izzó dél-európai lelátói légkörből), majd vasárnap Litvániában is. Ez utóbbi vereség ugyan eléggé balszerencsés volt, mert fél perccel a befejezés előtt egyenlített a csapat, de az sem mindegyik válogatottal történik meg, hogy utána engedi az ellenfelet a győztes gól megszerzésére. Kaunasban bekövetkezett. Utólag kiderült: a döntetlen sem lett volna elég az üdvösséghez, de legalább nem ezen múlott volna a továbbjutás. Hanem az előző balsikereken. Ugyan megtépázottan (Daniel és Martin Valo, Kukučka, Antl nélkül) utazott Litvániába a szlovák válogatott, korán megsérült Kolesár, de mégis váratlanul jól helytállt. Vajon miért nem játszott így Olaszországban, vagy Görögországban? Vagy anynyira hiányzott Šulc, aki 11 góllal terhelte meg a litván hálót? De azt is kérdezhetjük, hogy lehet egy olyan játékosra építeni a válogatottat, aki csak akkor vállalja a szereplést, amikor egyéni érdekei megengedik? A vasárnapi meccs alapján Šulc góljai hiányoztak a másik két idegenbeli összecsapáson is. Igaz, nem csak rajta múlott az újabb bukás. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?