Új ország a futballtérképen

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott ma este (19.30) a portugáliai Faróban Gibraltár ellen játssza idei utolsó mérkőzését. Ez lesz a vendéglátók első hivatalos találkozója, az UEFA május végén vette fel Gibraltárt a tagországai közé, az európai szövetség tagjainak száma ezzel 54-re nőtt. Ján Kozák szövetségi kapitány a második vonal képviselőit küldi pályára az UEFA-újonc ellen.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A szlovák válogatottban mindössze öt játékos (Tomáš Košický, Saláta Kornél, Viktor Pečovský, Tomáš Kóňa és Stanislav Šesták) maradt a lengyelek elleni keretből. Ján Kozák az U21-es csapat két eltiltott játékosát, Branislav Niňajt és Adam Zreľákot is nevezte a találkozóra.

„Gibraltárnak ez lesz a történelmi első meccse, biztos vagyok benne, hogy nagyon motiváltak lesznek. Szükségünk van ilyen jellegű mérkőzésekre, mert a korábbi selejtezők során éppen a csoport leggyengébb csapatai ellen vesztettünk el értékes pontokat – nyilatkozta Ján Kozák. – Kötelességünk megnyerni a meccset, de általában nem születnek könnyen a futballtörpék elleni győzelmek. De ha kellőképpen felkészülünk, nem lehet gond. Remélem, hogy a játékosok igazolják az elvárásokat.”

A gibraltári futballisták teljesen ismeretlenek a szlovák játékosok számára. A Manchester Unitedet is megjárt egykori hátvéd, a 34 éves Danny Higginbotham a legnagyobb név, aki jelenleg az angol ötödosztályban szereplő Chester Cityben rúgja a labdát. A gibraltári keret zömét amatőrök alkotják, többen tűzoltóként, rendőrként vagy vámosként dolgoznak. A papírforma tehát fölényes szlovák győzelmet ígér.

A mérkőzést a 30 ezer nézőt befogadó Estádio Algarvében rendezik – Gibraltár összes lakosa beférne a létesítménybe –, amely a 2004-es Eb-n három csoportmeccsnek adott otthont. A miniállam válogatottja ebben a stadionban játssza majd a hazai Eb-selejtezőit, mert a 2000 főt befogadó stadionjuk nem felel meg az UEFA előírásainak.

Kozák kapitány nem titkolózott, már az utazás előtt elárulta az összeállítást: Košický– Štetina, Saláta, Farkaš, Juhar– Kóňa, Guédé–Šesták, Jendrišek, Sylvestr–Depetris. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?