A rózsahegyiek felvették a versenyt a Trabzonsporral

foci

Változatos eredményeket értek el a magyar és szlovák csapatok az európai labdarúgókupák 2. fordulós selejtezőin.

A dunaszerdahelyiek zakózásán kívül még a rózsahegyiek jegyezhettek vereséget, az EL-ben. A sárga-kékek azeri buktájával ellentétben azonban a Trabzonspor elleni 0:2 mondhatni papírformaeredmény. Másrészt, Rózsahegyen a játék képe és a helyzetek alapján akár a hazaiak is nyerhettek volna. „Úgy érzem, a jobb csapat kapott ki. Több téren is ellenfelünk fölé nőttünk. Nagyon sajnálom, hogy két gólszerzési lehetőséget is kihagytam, a második olyan ziccer volt, amit muszáj belőni. Szeretnék elnézést kérni a csapattársaimtól – szórt hamut a fejére a csereként beállt Martin Boďa. A törökök a minimumból kihozták a maximumot, a végeredményt a ráadásban állította Canak. „Nagyon közel voltunk a bravúrhoz, a fiúk meg is érdemelték volna. Hatalmas kár érte – kesergett Ondřej Smetana, a rózsahegyiek vezetőedzője.

A nagyszombatiak (már a Konferencialigában) egy 0:0-s döntetlennel térhettek haza Szarajevóból – és hálát adhattak az égnek a gól nélküli eredményért, mivel a helyi FK sokkal jobb volt a kapura sem lövő Spartaknál. „Kombinatívan szerettünk volna játszani, de az első, rövidre sikerült hazaadástól kezdve sorjáztak a bosnyákok helyzetei, amiket mi kínáltunk fel nekik. Katasztrofális volt a labdakihozatalunk, ha meg pressingeltünk, óriási gondjaink támadtak hátul a gyors hazai támadók miatt – értékelt kritikusan Michal Gašparík, a nagyszombatiak vezetőedzője.

Az NB I két képviselője – a harmadik, a Puskás Akadémia a Dnyipro-1 kizárása miatt játék nélkül jutott tovább – ellenben már győzni tudott. A Paks kiengesztelte szurkolóit a két héttel ezelőtti, hunyadváriak elleni 4:0-ért, és ezúttal 3:0-ra nyert, nagyon hatékonyan kihasználva az egyébként szinte végig enyhe mezőnyfölényben játszó AEK Larnaka elleni helyzeteit. „Helyrerázódott a csapat mentális egysége, abszolút megérdemelten nyertünk. Koncentráltak voltunk, és futómennyiségben is mindenki megtette a magáét. De ez csak a párharc első félideje volt– figyelmeztetett Bognár György, a paksiak mestere.

A székesfehérváriak azerbajdzsáni meccse már izgalmasabban alakult. A Szumgajit szerzett vezetést, de egyik játékosa könyöklése miatt emberhátrányba került, a Fehérvár pedig élt az előnnyel, és a két félidőben rúgott egy-egy góllal 2:1-re megnyerte a meccset. „Nagyon értékes győzelmet arattunk, 16 órás utazás után voltunk, így a helyszínen nem is tudtunk igazán felkészülni a mérkőzésre. Az első húsz percben ez látszott is a csapaton, nem voltunk elég frissek és koncentráltak. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy már a kiállítás előtt átvettük a játék irányítását, a piros lap pedig megváltoztatta a meccs képét. Sok lehetőségünk volt, kétszer eltaláltuk a kapufát, akár több gólt is szerezhettünk volna – mondta a kispadon most debütáló Pető Tamás.

A párharcok visszavágóit egy hét múlva rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?