Új edzők presztizscsatája

Baka/Ekecs. A dunaszerdahelyi területi bajnokság 18. fordulójának bakai összecsapásán mindkét együttest új edző vezeti csatába. A téli holtidényben ugyanis a hazaiaknál id. Majoros Györgyöt Vladimír Gábriš cserélte, az ekecsieknél pedig Ján Hodúr helyébe Szigeti Attila lépett.

Tavaly ilyenkor még a nyugat-szlovákiai V. ligában közreműködtek az egykor szebb napokat megélt bakaiak, akiket kényszerű búcsújuk után csallóközi fociberkekben mindenki biztos befutónak könyvelt el a területi I. osztályban. „Ez elsősorban azzal magyarázható, hogy a dercsikai felnőtt csapat megszűnése után temérdek kiválóság került tőlük hozzánk. Az őszi idényben azonban Ivicze Gyurka, Mandák Imre és társaik nem azt nyújtották, amit képességeik alapján joggal elvártunk tőlük. Velük együtt menet közben két edzőnktől, Dariusz Pawlovicztól és id. Majoros Györgytől is elköszöntünk. Tehetséges gólfelelősünk, Hladký Mihály az élvonalbeli szenciekhez szerződött. Összesen tizenhat futballista igazolt el tőlünk az új év elején, például Somorjára, Nádszegre, Nyárasdra, Vásárútra” – fogalmazott Jakus Zoltán, a bakaiak fiatal menedzsere. Tőle megtudtuk, hogy a focifilozófia változása azt eredményezte, hogy visszahívták a hazaiakat, néhány posztra pedig erősítéseket (Perczell Antal, Herberger Csaba, Fekete Balázs) igazoltak. Csomor György vezetésével januártól új összetételű vezetőség áll a helybeli sportszervezet élén, melynek fő támogatója a községi ökormányzat, de további helybeli és környékbeli szponzoraik is vannak „Nekünk nincsenek nagyra törő terveink, szeretnénk az első öt között célba érni. Ősszel huszonkét játékos alkotta keretünk volt, tavasszal immár egy irányba tartó kollektívánk van. Játékunkkal szurkolóinknak kívánunk kellemes futballélményeket produkálni. Ellendrukkereinknek pedig azt üzenjük: nem ment és nem is megy csődbe a helybeli sikersportág. Pozitívumnak tartom, hogy a mezőnyben mi vezetjük a sportszerűségi versenyt” – büszkélkedett a tisztségviselő, aki szponzorként is besegít. „A vasárnapi focimatinén a legerősebb összeállításban lépünk pályára, számunkra csak a győzelem jelent elfogadható eredményt” – zárta tájékoztatóját Jakus Zoltán.

A tavaszelőn veretlen ekecsiek eddig a két karcsai (Kostolné Kračany, Kráľovičove Kračany) riválissal mérkőztek a pontokért. Az egyházkarcsaiak elleni meccsük gól nélküli döntetlennel zárult, a királyfiakarcsaiakat pedig 1:0-ra verték. „Legnagyobb problémát a gólhelyzetek értékesítése jelenti számunkra. Temérdek ziccert dolgoztunk ki az első két találkozónkon, ezekből csupán egyszer húztunk hasznot. Pedig én a támadófoci híve vagyok. A két szélső bekktől, illetve a középpályásoktól megkövetelem, hogy bekapcsolódjanak ofenzívánkba” – fogalmazott a vendégek ambiciózus trénere, Szigeti Attila, aki ősszel még az V. ligás vásárútiakat irányította. Előző állomáshelyéről magával hozta a jó képességű kapust, Pócs Jánost. Tervei között szerepelt Csicsó János átigazolása is, ám a két klub között nem jött létre a megállapodás. „Remélem, az április 1–6 között esedékes átlépési időszakban egyeszségre jutunk a vásárútiakkal. Két új szerzeményünk, Csóka János és Csóka Tibor a szomszédos alistáliaktól került hozzánk. Igyekszünk beépíteni ificsapatunk legtehetségesebb futballistáit is” – adta közre a felkészülési időszakban bekövetkezett változásokat a szakember, aki elmondása szerint jól feltérképezte holnapi ellenfelét, ismeri annak gyenge pontjait. „Szeretnénk taktikánkkal meglepni a vendéglátókat. Annak ellenére, hogy a sárga lapok miatt szünetelő Bajcsy Sándor, illetve a sérüléssel bajlódó Vörös Vince és Köles János nélkül lépünk pályára, nem akarunk üres kézzel távozni Bakáról” – latolgatta az esélyeket Szigeti Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?