UFC: Sikerben is tisztelet, Oliveira lekopogtatta Poiriert   

v

A brazil Charles Oliveira első alkalommal védte meg bajnoki címét. A harmadik kör elején sikerült összehoznia egy rear-naked choke technikát, azaz hátulról fojtotta Poirier nyakát addig, amíg az le nem kopogta. Kettejük meccse volt az UFC 269 fő eseménye.

A kommentátorok nagy örömére és kisebb csodálkozására agresszíven kezdett mindkét harcos. A tempó csak fokozódott, ahogy alakult a bunyó. Poirier mesterien boxolt, ahogy azt tőle már megszoktuk. De Oliveira is ügyeskedett, az ő támadása jóval sokoldalúbb volt. Az állóharcban leginkább akkor tűnt effektívnek, amikor Poirierrel közelkerültek, összekulcsolódtak, ekkor Oliveira brutális térdeléseket küldött Poirier hasába és bordáiba.

Ami a boxot illeti, Poirier ereje láthatóan nagyobb volt. Már az első körben egy jobb horog földre küldte Oliveirát, aki a hátára kerülve szívesen kezdeményezett volna földharcot. Poirier részéről viszont eszetlenség lett volna jitsut vívni azzal a Charles Oliveirával, aki a legtöbbször kopogtatott az UFC történelmében. Így hagyta őt felállni, hadd boxoljanak tovább. A bekapott ütések egyértelműen nem kedveztek Oliveirának, de a brazil túlélte a vihart, és a harmadik menetben taktikát váltott, ami győztes döntésnek bizonyult.

Oliveira rögtön a harmadik kör elején megmászta Poirier hátát - a legrosszabb, ami történhet egy elit jitsus ellen. Az amerikai tehetetlennek tűnt, nem is próbálta meg lerázni hátáról ellenfelét. Oliveira bizonyára már kismilliószor volt ebben a pozícióban, itt már csak idő kérdése volt, hogy megtalálja a fogást a nyakon, és feladásra kényszerítse Poiriert. Margóra szükséges megemlíteni, hogy Oliveira a rear-naked choke fojtást úgy vitte véghez, hogy Poirier állva maradt. Tudniillik, ez tipikusan egy földharci technika, és álló ellenfélen végrehajtani ritka jelenség. De talán Oliveira számára mégsem annyira szokatlan. A brazil 2010-ben a legelső UFC-győzelmét is ugyanígy aratta, és most 11 évvel később így írta be nevét az UFC nagyjai közé.

A többség egyébként Poiriert favorizálta a mérkőzés előtt, azzal érvelve, hogy ő nagyobb ellenfelekkel találkozott az elmúlt években. Oliveira viszont ezen győzelmével bogarat ültetett mindenki fülébe. Most már egyértelmű, hogy megérdemelten lett bajnok, és félelmetes ellenfél az összes könnyűsúlyú esélyes számára.

Bár a sportban megszokhattuk, hogy egy meccs vagy bunyó után a sportolók egymás iránti tiszteletüket fejezik ki. Ennek viszont egy említésre méltó példáját láthattuk Charles Oliveira és Dustin Poirier között. Poirier pár éve egy adománygyűjtő programot folytat, és a meccs után 20 ezer dollárt ajánlott fel Oliveirának, hogy segítsen a szegény gyerekeknek a brazíliai Sao Paulo gettóiban, ahol maga Charles is felnőtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?