Túljutni a selejtezőkön

Pozsony. A Szlovák Jégkorong Szövetség vezérkara tegnap jóváhagyta Ján Filc vezetőedző bővebb keretét a téli ötkarikás játékokra. Ezt követően Juraj Široký elnök öt évre szóló szponzori szerződést írt alá az ING Group holland pénzügyi csoporttal.

Összesen negyven játékos került az ötkarikás csapatba. Azért ilyen sok, mert az együttes selejtezőt is játszik, s az NHL-ben szereplők nagy része később csatlakozik a többiekhez.

Ezzel kapcsolatban Ján Filc megjegyezte: „Azt már korábban tudtuk, hogy tulajdonképpen két ütőképes csapatot kell kialakítanunk az olimpiára. Az első együttes feladata az lesz, hogy sikeresen szerepeljen a három kvalifikációs meccsen. Az már biztos, hogy 15 mezőnyjátékost és két kapust nevezünk az első, németek elleni selejtezőre. Remélem, a lettek, majd pedig az osztrákok elleni összecsapásra sikerül kiegészíteni a gárdát. Már most kijelentettem a fiúknak, hogy a második selejtező meccs után eldől, kik utaznak haza.”

A nyolc extraligás játékos, valamint a három Csehországban légióskodó korongozó január 29-én utazik a tengerentúlra, az európai klubokban profiskodók pedig február 1-jén repülnek az olimpia színhelyére.

A rajt előtt két előkészületi mecscset játszunk a svájciak ellen. Az észak-amerikai profi ligábas szereplők közül, több mint valószínű, Čiernik, Bondra, Országh, Švehla és Suchý aligha léphet jégre a kvalifikációs mérkőzéseken (február 10.: Németország, február 11.: Lettország, február 13.: Ausztria).

A továbbiakban aztán – ha a csapat kiharcolja a továbbjutást – már a legerősebb összetételben korongozhat.

Ján Filc bővebb keretében a következő játékosok kaptak helyet (február hatodikán nevez a selejtező mérkőzésekre): Pavol Rybár (Slovan), Miroslav Lipovský (Žilina), Ján Lašák (Nashville), Rastislav Staňa (Richmond)–Peter Pucher (Znojmo), Radoslav Hecl, Ľubomír Hurtaj, Richard Kapuš (mindhárom Slovan), Dušan Milo, Richard Šechný, Jaroslav Török (mindhárom Zvolen), Ján Pardavý (Djurgaarden), Ladislav Čierny (Č. Budějovice), Ivan Majeský (Ilves Tampere), Richard Pavlikovský, Rastislav Pavlikovský (mindkettő HV 71), Róbert Petrovický (Ambri Piotta), Róbert Tomík (Sparta), Richard Lintner (MoDo), Vladimír Országh (Nashville), Zdeno Chára, Marián Hossa (mindkettő Ottawa), Jaroslav Obšut (Colorado), Ľubomír Sekeráš, Marián Gáborík (mindkettő Minnesota), Peter Smrek (NY Islanders), Radoslav Suchý, Michal Handzuš, Ladislav Nagy (mindhárom Phoenix), Róbert Švehla (Florida), Ľubomír Višňovský, Žigmund Pálffy (mindkettő Los Angeles), Ľubomír Bartečko (Atlanta), Peter Bondra, Ivan Čiernik (mindkettő Washington), Pavol Demitra (St. Louis), Ronald Petrovický (Calgary), Jozef Stümpel (Boston), Miroslav Šatan (Buffalo), Richard Zedník (Montreal).

Juraj Široký, a szövetség elnöke örömmel újságolta, hogy szerdától ismét van főszponzora a hokiválogatottnak. Hosszas tárgyalásokat követően sikerült öt évre szóló szerződést kötni egy holland pénzügyi csoporttal. Ewout Steenergen, az ING Bank lakossági pénzügyi szolgáltatások igazgatója: „Szlovákiában a hoki az egyik legsikeresebb csapatsportág, s reméljük, a jövőben még jobb eredményeket ér majd el a válogatott. A mi hathatós anyagi segítségünkkel júniusig Szlovákiában is megalakul a Dicsőségek Csarnoka”

Ján Filc, a szlovák válogatott vezetőedzője a tegnap délutáni sajtótájékoztató végén megjegyezte: „Komoly szponzort már találtunk, s ez arra kötelez, hogy minél jobb eredményt érjünk el a téli ötkarikás játékokon.” Egyelőre konkrétumot nem árult el, csak annyit mondott: „Először is túl kell jutni a selejtezőkön!” Mint ismeretes, négy évvel ezelőtt ez nem sikerült...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?