Triplázásra készül a DAC

DAC

A DAC vasárnap (19.00) az Európa Ligában vitézkedő trencséni együttes ideiglenes myjavai otthonában lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójának rangadóján. A második helyen álló sárga-kékek folytatni akarják veretlenségi sorozatukat.

A múlt pénteki edzésen – az azóta már elküldött Marin Ljubicic kemény belépője után – arcsérülést szenvedett Tomáš Huk már a csapattal készül, de szereplése kérdéses, elképzelhető, hogy védőmaszkban vállalja a játékot.

„Örülünk a második helynek, és annak, hogy veretlenek vagyunk. Nehéz meccs vár ránk Myjaván, mert a trencséniek kirobbanó formában futballoznak, de bízom benne, hogy nem jövünk haza üres kézzel” – nyilatkozta a csapatkapitány Erik Pačinda a fortunaliga.sk-nak.

A Vasastól érkezett Vida Máté más szerepkörben játszik Dunaszerdahelyen, mint korábban. „Mindig el kell fogadni azt, ahová az edző állít. A fő feladatom a középpályán a társaim támogatása a támadásban. a Vasasnál hátrébb játszottam, de már kezdem megszokni az új posztot” – szögezte le a DAC honlapjának a háromszoros válogatott Vida Máté, aki a vasárnapi bajnokiról is beszélt. – A trencséniek csütörtökön Hollandiában játszottak, de nem hiszem, hogy ellenünk sokat változtatnának a kezdőcsapaton. Nem lesznek frissek, ám figyelembe kell vennünk, hogy múlt héten négy gólt rúgtak a Feyenoordnak, ami nem kis fegyvertény. Biztos, hogy jó formában vannak, ám nekünk is megy a játék, én csak a győzelemmel lennék elégedett.”

Kalmár Zsolt a múlt héten a megszokottnál hátrébb játszott. „Szeretem a hátravont szerepkört, hiszen sok labdát kaptam, és így tudtam szervezni a játékot – mondta a játékmester Kalmár a sárga-kékek weboldalának. – „Biztos, hogy kemény meccs lesz a trencséniek elleni, hiszen egy nagyon jó csapattal találkozunk, amely már a tavalyi idényben is minőségi focit produkált. Az új edzővel új motivációjuk is lett, nagyon meglepődtem, hogy 4:0-ra verték a Feyenoordot. Ki kell használnunk, hogy fáradtak lesznek, remélem, vasárnap három ponttal térünk haza.”

Kapcsolódó cikkünk

A DAC eddig mindkét idegenbeli meccsét megnyerte (Podbrezová 2:1, Nitra 3:2), és Myjaván triplázni szeretne.

A rózsahegyeiktől elszenvedett hazai – myjavai – 4:1-es vereséggel kezdték a bajnokságot a trencséniek, de utána legyőzték az újonc szeredieket (5:1) és idegenben a zsolnaiakat (3:2). Intő jel a dunaszerdahelyiek számára, hogy utóbbi öt tétmeccsén 17 gólt lőtt az AS.

A DAC-nak általában megy a trencséniek otthonában, legutóbbi két meccsét megnyerte, 2017 júliusában 2:1-re, idén áprilisban pedig 3:1-re. Viszont április végén Dunaszerdahelyen 3:0-s vendégsiker született.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?