Tragikus első félidő

Pozsony. A minősítés Jozef Bubenko edző szájából hangzott el, ilyennek látta csapata játékát. Nincs benne túlzás. Bő negyedórán belül három gólt kapott, s ilyesmi régen fordult elő vele.

Pozsony. A minősítés Jozef Bubenko edző szájából hangzott el, ilyennek látta csapata játékát. Nincs benne túlzás. Bő negyedórán belül három gólt kapott, s ilyesmi régen fordult elő vele. A vendégek eleinte csak ijesztgették ellenfelüket a vizes talajú pályán, de amikor rájöttek, hogy védelme nem éppen sziklaszilárd, elkezdtek bátran támadni, s kétszer lecsaptak. Először Fabuľa ívelt szabadrúgása után Helbich vágta közelről a léc alá a labdát (19.), majd egy szögletrúgást Jurčo fejelt az ötös sarkáról a hálóba (29.). Hýll kapus és a védők csak nézték a produkciót. És mit csináltak a csatárok meg a középpályások? Küszködtek. Hiába futottak, mozogtak, igyekeztek, képtelenek voltak folyamatos akcióra. Az újonc támadó, a nem egészen 19 éves Halenár, aki az edzőmeccseken szórta a gólokat, alig találkozott a labdával. Összjáték sehol. Nem csoda, hogy az első 45 percben mindössze két lövési kísérletük volt – kapu mellé. A fegyelmezetten játszó és célirányosan támadó vendégeknek sem volt sok, de azért berúgták 3. góljukat: a hátvéd Kosmeľ jobb oldalon felfutott a labdával és nem éppen közelről kilőtte a hosszú sarkot.

Fordulás után kibújt a nap a felhők közül, kifutott három új hazai játékos (Lembakoali, Drobňák, Pončák), s lendületesebb lett az Inter offenzívája, 2 percen belül két gólt lőtt: az afrikai oroszlán, Lembakoali mindent elsöprő, erőteljes elfutását követően Drobňák talált a hálóba, majd az új szerzemény, a hátvéd Opršal értékesítette Kratochvíl beadását. Kezdett drámaivá válni a meccs. De csak kezdett. A rózsahegyiek visszavonulót fújtak, passzívvá váltak, húzták az időt, szabálytalanságokkal, sérüléseket imitálva széttördelték a játékot. Nem is nagyon kellett igyekezniük, mert az Inter csak vagdosta előre a labdákat, s ez a stílus köztudottan nem a kenyere. Hogy milyen silány volt a színvonal, arról tanúskodik: a két gólon kívül egyetlen lövés sem ment a két kapura. Összegzésként: a vendégek magabiztosabban, határozottabban játszottak ellenfelüknél, amely amolyan anyátlan együttes benyomását keltette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?