Továbbra sem lesz videóbíró a labdarúgó Bajnokok Ligájában

Cardiff |

<div>Továbbra sem vezetik be a videóbírót a labdarúgó Bajnokok Ligájában &ndash; jelentette be Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) elnöke.</div>

A közelmúltban Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója többször is felhívta a figyelmet, hogy fontos és hasznos lenne a televíziós visszajátszások használata.„Még nem jött el az ideje, hogy a BL-ben alkalmazzuk a videóbírót, mert a felvételek még nem segítik kellő hatékonysággal a játékvezetők munkáját” – mondta az UEFA végrehajtó bizottságának cardiffi ülése után a szlovén sportvezető. Hozzátette, jól tudják, milyen vitás esetek történtek a mostani idényben, ezért nem vetik el a visszajátszások használatát. Giorgio Marchetti, az UEFA versenyigazgatója leszögezte, megvárják a jelenleg is zajló tesztidőszak eredményeit. A nemzetközi szövetség (FIFA) jóváhagyta a videótechnológia alkalmazását a nyári oroszországi Konföderációs Kupán, és a következő klubszezonban több bajnokságban – például a német Bundesligában – is tesztelik a rendszert. Ceferin a beszédében felszólította az UEFA tagszövetségeit, szálljanak harcba annak érdekében, hogy a 2030-as világbajnokságot Európában rendezhessék. Jövőre Oroszországban, 2022-ben Katarban rendezik a vb-t, 2026-ban pedig valószínűleg az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada közösen lesz a házigazda. A 2030-as torna iránt egyelőre Kína, valamint Uruguay és Argentína közösen érdeklődik.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?