Továbbjutási esélyek

Először szerepel a 20 éven aluli labdarúgó-világbajnokságon a szlovák válogatott. Peter Polák edző védencei ma közép-európai idő szerint 17.30-kor a házigazda Egyesült Arab Emírséggel mérkőznek. A jegyek már elővételben elkeltek, így 50 ezer szurkoló biztatja majd a vendéglátókat.

Óriási csalódásnak számítana, ha a szlovák válogatott (világos mezben) már a csoportküzdelmek során elvérezne(TASR-felvétel) A tervezettnél nyolc hónapos csúszással rajtol a vb, amelyre eredetileg március végén és április elején került volna sor, de az iraki válság, illetve háborús veszély miatt a tornát későbbi időpontra halasztotta a nemzetközi szövetség. A háromhetes torna várhatóan nemcsak a helyi szurkolók és a több millió televíziónéző érdeklődését kelti fel, hanem a tehetségkutatókét is. A legtöbb figyelem valószínűleg az amerikai csapat ghánai származású játékosát, Freddy Adut kíséri majd. A hírek szerint kiemelkedő képességekkel megáldott futballista 14 esztendősen került be a tengerentúli válogatott keretébe.

A csoportok első két helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik is bejut a nyolcaddöntőbe. Innentől egyenes kiesése rendszerben folytatódik a viadal. December 19-én a fináléval zárul a seregszemle.

Több csapat sztárjai nélkül érkezett, például az angoloknál hiányzik Rooney (Everton), Johnson (Chelsea, a cseheknél pedig Svěrkoš (Mönchengladbach), Kolář (Anderlecht), Trojan (Schalke) és Jun (Sparta). A szakemberek az ebben a korosztályban korábban négyszer győztes, címvédő argentinok, illetve a háromszoros bajnok brazilokat favorizálják.

A sorsolás kedvezett a szlovákoknak, hiszen a leggyengébb csoportba kerültek. Óriási csalódásnak számítana, ha Kurtyék nem tudnák kiharcolni a továbbjutást. A csapatvezetés rendkívül fontosnak tartja a hazaiak elleni nyitómeccset, hiszen, ha nyernek fél lábbal már a 16 között érezhetik magukat. „Kulcsfontosságú mérkőzés előtt állunk, bízom benne, hogy sikeresen vesszük az első akadályt. Azonban ez egyáltalán ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az Egyesült Arab Emírségek válogatottját telt ház buzdítja majd. Alaposan feltérképeztük az ellenfelet, akik elől veszélyesek, ám védelmük sebezhetőnek tűnik” – mondta Peter Polák vezetőedző.

Pechjük van a trencséni futballistáknak, Skrteľ és Hrabač után Miklas is megsérült, az utóbbinak legalább egy meccset ki kell hagynia. Mint ismeretes, az előbbi két játékos helyett, a szenci Ľuboš Guldant és a puhói Marek Bakošt nevezték a vb-re. A felkészülés során a bacsfai Peter Kostoláni kitűnően védett, ezért meglepetésnek számítana, ha nem ő kezdene a házigazdák ellen.

Peter Polák várhatóan ma a következő csapatot küldi pályára: P. Kostoláni–M. Kostoláni, Brezinský, Konečný, Čech–Ivana, Bruško, Kurty, Žofčák–Šebo, Halenár. A mérkőzést az argentin Elizondo vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

CSOPORTBEOSZTÁS

A 14. vb-n résztvevő 24 csapatot hat csoportba osztották

A: Egyesült Arab Emírségek, Szlovákia, Panama, Burkina Faso;

B: Argentína, Spanyolország, Üzbegisztán, Mali;

C: Brazília, Kanada, Csehország, Ausztrália;

D: Kolumbia, Egyiptom, Japán, Anglia;

E: Szaúd-Arábia, ĺrország, Mexikó, Elefántcsontpart;

F: Paraguay, USA, Koreai Köztársaság, Németország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?