Továbbjutás – izgalmakkal

Pozsony. A szombati remek kezdés után vasárnap csak a páros döntött a Szlovákia–Svájc mérkőzésen a női teniszcsapatok Fed Kupájának 1. fordulójában. A 3:2-es hazai siker azt jelenti, hogy a negyeddöntőben Hantuchováék az Argentína–Franciaország találkozó győztesével mérkőznek.

Daniela Hantuchová (balról) és Janette Husárová a vártnál nehezebben harcolta ki a továbbjutástTASR-felvétel Janette Husárová szerezte az első szlovák pontot. Három játszmában bizonyult jobbnak az esélyesebb svájci Patty Schnydernél. A szlovák teniszezőnő így látta a roppant izgalmas összecsapást: „Rettentően fáradt vagyok, ám egyben boldog is, hogy sikerült fordítanom. Győzelmemet az is befolyásolta, hogy a nyitójátszmában 8 játszmalabdát nem sikerült értékesítenem, ám a kilencediket megszereztem. Ez rendkívüli módon segített rajtam. A második játszmában 5:4-es állásnál megnyerhettem volna a mérkőzést, ám Schnyder kiválóan adott vissza egy labdát, és így elvesztettem az adogatásomat. Bár a hajrában nagyon fáradt voltam, mégis összeszedtem a maradék erőtartalékomat. A harmadik játszma végén egyetlen hibát sem követtem el, és kihasználtam ellenfelem valamennyi megingását. Erőnlétileg kikészültem, hiszen hosszú labdameneteket játszottunk, Patty szinte kiszorított a pályáról.”

Hantuchová a nyitójátszmában már 5:1-re vezetett, de ezután a 16 éves Casanova három játékot nyert. Ezután a szlovák lány adogatásai eldöntötték a játszma sorsát. A folytatásban Hantuchová gyengébben adogatott, 4:4 után azonban magára talált, és megnyerte az összecsapást. Utána értékelte a mérkőzést: „Ellenfelem bátran játszott, nem volt vesztenivalója. Rám nagy nyomás nehezedett, hiszen mindenki győzelmet várt tőlem. Nehezen ment az adogatás, ami talán a kedvezőtlen időjárás rovására írható.”

Vasárnap váratlan fordulatot vett a mérkőzés: a két egyes számú játékos mérkőzésén Hantuchová bő egy óra alatt két játszmában kikapott Patty Schnydertől. Ezután Husárová helyett Henrieta Nagyová kapott lehetőséget Casanova ellen, de ő sem bírt ellenfelével, és így a svájciak mindenki meglepetésére egyenlítettek. A játéklehetőséget kapott Nagyová nyilatkozta a mérkőzésről: „Csalódott vagyok. Jól kezdtem, de fokozatosan egyre rosszabbul ment a játék. A döntő játszma elején megtorpantam és 0:3 után már kevés esélyem maradt a fordításra. Nem ment a játék. A pályán aránylag erős szél fújt, és sok bajom akadt az új ütőmmel. Nem akarom azonban kibeszélni magam. Ellenfelem kiválóan, agresszív felfogásban teniszezett, minden sikerült neki.

Ezután következett a mérkőzés sorsát eldöntő páros összecsapás. Az első játszmában a Hantuchová–Husárová duó szinte lemosta a pályáról Schnyderéket. A folytatásban azonban rövidített játszmában a vendégek nyertek, így ezen az összecsapáson is a harmadik szett döntött a mérkőzés végkimeneteléről. Hatalmas dráma után a szerencsésebb szlovákok nyertek. A győztes páros véleménye a mérkőzésről. Daniela Hantuchová: „A második játszma végén megtorpantunk, s a svájciak rögtön kihasználták ezt az alkalmat. Örülök, hogy végül győztünk, ez egy csodálatos csapat győzelme. Teljesen mindegy, hogy a második fordulóban Argentína vagy Franciaország lesz-e az ellenfelünk. Megint a győzelem és a továbbjutás lesz a fontos.” Janette Husárová: „Kicsit drámaivá tettük a mérkőzést, kapkodtunk, és ez volt a baj. A svájciak taktikát változtattak, s ez gondot okozott nekünk. Szerencsére, újra elkaptuk a fonalat és kiharcoltuk a továbbjutást.”

EREDMÉNYEK: Szlovákia–Svájc 3:2, Husárová–Schnyder 7:6, 5:7, 7:5; Hantuchová–Casanova 6:4, 7:5; Hantuchová–Schnyder 3:6, 3:6, Nagyová–Casanova 6:3, 3:6, 1:6; Hantuchová, Husárová–Schnyder, Casanova 6:0, 6:7, 6:3. Spanyolország–Magyarország 4:1, Montolio–Gubacsi 3:6, 6:3, 2:6; Sanchez-Vicario–Kuti Kis 6:4, 6:2; Sanchez-Vicario–Gubacsi 6:0, 6:2; Serna–Kuti Kis 6:3, 6:1; Pascual, Sanchez-Vicario–Gubacsi, Kapros 7:5, 6:2. Horvátország–Csehország 3:2; Belgium–Ausztrália 3:1, Argentína–Franciaország 1:2., Németország–Oroszország 2:1, Olaszország–Svédország 5:0, USA–Ausztria 0:2. Váratlan vendégvezetés: Capriatit a szakvezetés kizárta az amerikai csapatból, így Fauth játék nélkül győzött, Szeles pedig kikapott Schwartztól. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?