Tovább él a magyar remény

La Valletta. Ha a vártnál sokkal szerényebb teljesítménnyel is, de a magyar labdarúgó-válogatott 2:0-ra győzött a máltai selejtezőn, így megmaradt az esélye a 2006-os világbajnoki részvétel kiharcolására.
„Gratulálok csapatomnak, hogy három, rendkívül fontos pontot gyűjtött ezen a nehéz találkozón.

La Valletta. Ha a vártnál sokkal szerényebb teljesítménnyel is, de a magyar labdarúgó-válogatott 2:0-ra győzött a máltai selejtezőn, így megmaradt az esélye a 2006-os világbajnoki részvétel kiharcolására.

„Gratulálok csapatomnak, hogy három, rendkívül fontos pontot gyűjtött ezen a nehéz találkozón. Sérülések miatt több fiatalt is pályára kellett küldenem, de bebizonyították, hogy számíthatok rájuk, folyamatosan fejlődnek” – mondta Lothar Matthäus magyar szövetségi kapitány. Kiemelte, hogy a három pont megszerzése mellett az is nagy eredmény, hogy a magyar kapu érintetlen maradt. „Kissé még rutintalanok vagyunk, ezért nem volt egyszerű a dolgunk, de kiharcoltuk, kiküzdöttük a sikert. Tovább él a remény a továbbjutásra, most ez a legfontosabb. Gratulálok ellenfelünknek, igencsak megnehezítették a dolgunkat.”

Horst Heese, a máltaiak német mestere így értékelte a találkozót: „Rúgott gól nélkül nem lehet eredményt elérni. A meccs elején nekünk volt lehetőségünk, a magyarok pedig szerencsével gólt szereztek. A végén egyenlíthettünk volna, az ellentámadásból pedig újabb gólt kaptunk.”

„Nem volt könnyű a mérkőzés, de senki nem is számított arra, hogy nevetve nyerünk. A három pontért jöttünk Máltára, és a célunkat meg is tudtuk valósítani. Nehezen lendültünk bele a játékba, és hiába birtokoltuk a labdát, alig tudtunk helyzetbe kerülni. A hazaiak játékstílusához nem könnyű alkalmazkodni, hiszen masszívan védekeztek, ha elveszítették a labdát azonnal visszazártak, talán ezért nem találtuk a ritmust az elején” – mondta Gera Zoltán, aki begyűjtötte második sárga lapját, ezért hiányozni fog a márciusi, bolgárok elleni hazai összecsapásról.

Gera mellett Király Gábor volt a máltai meccs legjobbja. Sokan azt várták, hogy a hálóőr unatkozni fog, nos, nem nekik lett igazuk: „Tudtam nagyon jól, hogy ez lesz. A hazaiak nem sokszor jutottak el a kapunkig, amikor azonban odaértek, mindig veszélyesek voltak. Tettem a dolgomat, és mivel nem kaptam gólt, úgy érzem, nem vallottam szégyent, és magam is kivettem a részem a sikerből, mint a csapat többi tagja” – mondta Király.

A magyar válogatott helyzete nehéz, de nem reménytelen a jövő évi folytatást tekintve. A továbbjutáshoz vagy a pótselejtezőt érő második hely eléréséhez azonban a szerda estinél sokkal jobb játékra lesz szükség. (m, o-o, nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?