Tottinak elnézték, Trapnak nem...

Porto.

Porto. Az olasz szurkolók megbocsátották Francesco Tottinak a csúnya sportszerűtlenségét, viszont Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány hibái felett nem hunynak szemet, s elsősorban a mestert okolják a svédek elleni 1:1-es döntetlenért, amellyel igen nehéz helyzetbe került a csapat a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjában.

Az AS Roma irányítója a válogatott első mérkőzésén leköpte a dán Christian Poulsent, s ezért három találkozóra eltiltották, a drukkerek azonban több transzparenst is kifüggesztettek a pénteki összecsapáson, amelyeken Totti mellé állnak. Az egyiken az volt olvasható, hogy „Mi megbocsátunk”, viszont egy másikra „Roberto Baggio nem köpött” szöveget írták ki. Totti egyébként barátnőjével, Ilary Blasival a lelátóról nézte végig a mérkőzést.

Az olasz sajtó és a szurkolók egyaránt Trapattoni rossz cseréiben látják az újabb botlás okát. A tekintélyes La Gazzetta dello Sport szerint hiba volt a 70. perc után az egygólos vezetés megtartására berendezkedni, illetve lehozni a pályáról a mezőny két legjobbját, Antonio Cassanót és Alessandro Del Pierót. Trapattoni azonban továbbra sem foglalkozik az egyre erősödő kritikákkal, ám elismerte, nehéz helyzetbe került csapatával, hiszen már nem a saját kezükben van a sorsuk. – Nem számolgatok. Meg kell nyernünk az utolsó csoportmérkőzésünket, s bízunk benne, hogy a másik találkozón sem számolgatnak – mondta Trapattoni, aki egyébként rendkívül igazságtalannak tartja az 1:1-es eredményt, mivel szerinte együttese nagyszerűen futballozott. Amennyiben a szerdai utolsó fordulóban a svéd–dán skandináv rangadón gólzáporos, azaz legalább 2:2-es döntetlen születik, akkor az olaszok mindenképpen elbúcsúznak a kontinenstornától. Ha viszont bármelyik gárda nyer, akkor az itáliaiaknak már az egygólos siker is elegendő a bolgárok ellen a negyeddöntőbe kerüléshez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?