Történelmi zakót kapott a Slovan

<p>A KHL történetének legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a Slovan szerda este Moszkvában, ahol az éllovas CSZKA 12:0-ra lelépte a pozsonyiakat.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Slovan eddigi antirekordja a jekatyerinburgi 8:1 volt 2013 novemberében. A Kontinentális Hokiliga 2008-tól íródó történetében pedig az első szezon egyik playoff-meccsén, a Kazany–Omszk találkozón született eddig a legnagyobb arányú győzelem, amikor a Barsz 11:1-re verte az Avangardot. A 12 gólos Slovan-vereség így új rekord a bajnokságban, amelyben ráadásul még soha egyetlen csapat sem kapott ennyi gólt egy mérkőzésen. (Apró vigasz a pozsonyiaknak, hogy a szovjet idők rekordjától, a litván Kaunas Szpartak Moszkva elleni 0:23-jától még így is messze jártak.)

A KHL-t toronymagasan vezető CSZKA nagyon hamar elintézte a Slovant, a hatodik percben már 3:0 volt az állás. A kilenc lövésből három gólt kapó fiatal Denis Godlát ekkor a svéd Johan Bäcklund váltotta a Slovan kapujában, de ő is kapott még három gólt az első harmadban (6:0), s a házigazdák összesen 14 kanadai pontig jutó első sora, az Igor Grigorenko–Stéphane da Costa–Alekszandr Radulov-trió a folytatásban sem kímélte az ellenfelet.

„Ez az idény nagyon nehéz számunkra. Tisztességgel szerettük volna befejezni, de a CSZKA most ördögien jó volt. Az egész meccsen csak néztük őket. Megaláztak minket, de emögött több dolgot kell keresni” – kesergett a moszkvai találkozó után Petri Matikainen, a Slovan finn vezetőedzője.

A pozsonyi csapatnál már jó ideje elég rossz a légkör: sok a sérült, a fizetések csúsznak, a KHL-s jövő nagyon bizonytalan, a legjobb játékos (Ladislav Nagy) elmenne, de nem engedik, a tréner lehetőséget adna a fiataloknak, de ők nem elég jók – és mindennek következménye (vagy éppenséggel kiváltó oka) az egyre rosszabb eredménysor.

A klub honlapja még igyekszik tapintatos lenni („a CSZKA Moszkva meghaladta a Slovan erejét”), de a hivatalos fanklub képviselői már nagyon elkeseredettek. „Szégyent hozunk magunkra, a klubra, a városra és az országra is. Hol marad a minőség, a szív, az elszántság és a küzdőszellem? Csak abban lehet bízni, hogy gyorsan véget ér ez az agónia” – üzenik a szurkolók a játékosoknak.

A hokisok a mai, Nizsnij Novgorod-i meccsel együtt még ötször lépnek jégre az alapszakaszban. Az égszínkékek már matematikailag sem érhetnek oda a playoffot érő nyolcadik helyre a Nyugati főcsoportban. (SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?