Történelmet írtak a németek, meggyalázták a brazilokat

<p>Blitzkrieg. Brazil Irapuato. Az ötszörös világbajnok megsemmisülése. A német válogatott 30 perc után döntőbe jutott. 5-0-ás félidő után 7-1-re nyertek a brazilok ellen, Brazíliában. Miroslav Klose pedig pont a brazil Ronaldo csúcsát adta át a múltnak.&nbsp;</p>

A német válogatott szűk fél óra alatt megsemmisítette az otthon játszó brazilokat a foci-vb elődöntőjében. Két percig támadtak a hazaiak, aztán az történt a pályán, amit a precíz, ám kreatív németek akartak. A vége a vébék történetének legsúlyosabb brazil veresége, egyben a legnagyobb különbségű elődöntős győzelem lett. 

Az első gólt Toni Kroos szöglete után Thomas Müller lőtte a 11. percben, ez volt a német támadó 5. gólja a vébén. Ezzel egy gólra megközelítette a góllövőlistát vezető kolumbiai James Rodriguezt - s a meccs képét nézve könnyen lehet, hogy még ezen a mérkőzésen utol is éri. Egyben ez volt a támadó 10. vb-gólja, amivel feliratkozott a tornák történetének legsikeresebb csatárai közé. 

A németek a lőtt gól után is ellenőrizték a játékot, Miroslav Klose révén a 23. percben megszerezték második góljukat is. Ez volt Klose 16. találata a vébék történetében, ezzel megelőzte a 15 gólos Ronaldót - egy brazil csatárt, Brazíliában, egy Brazília ellen játszott elődöntőben. 

Egy perccel később gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, Toni Kroos talált be. Két perccel később szintén a Bayern középpályása volt eredményes. Már a 4-0 is szégyenteljes eredmény volt a házigazda számára, ám ez sem volt még minden. A 29. percben Sami Khedira talált be egy remek német támadás után. A brazilok az egész első félidőben dezorientáltan játszottak, elől nem volt értékelhető momentumuk. Kérdés, mire lettek volna képesek, ha pályára léphet Neymar és Thiago Silva, ám könnyen lehet, hogy akkor is jelentős előnnyel fordultak volna a németek. 

Az első 45 perc alatt gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése. A második félidőt a brazilok kezdték aktívabban, volt pár helyzetük, ám Manuel Neuer bravúrosan hárított. A hatodik német gólt Klose helyett csereként beálló Andre Schürrle lőtte, ő adta a hetediket is. A 90. percben Mesut Özil ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt, egy perccel később pedig Oscar révén szépítettek a hazaiak. 

Utoljára ilyen nagyarányú győzelem az elődöntőben 1954-ben született. Akkor is a németek voltak az "elkövetők", a szenvedő alany a szomszédos Ausztria volt (6-1). A könnyebb ágról érkező, szerencsés németek végül az Aranycsapatot verték az emlékezetes berni döntőben (3-2). A németek szerdán ismerik meg ellenfelüket: az argentin vagy a holland válogatottal találkoznak a Rio de Janeiro-i fináléban. Mindkettő már most reszkethet. 

Németország-Brazília 7-1 (5-0). 
Góllövők: Müller (11.), Klose (23.), Kroos (24., 26.), Khedira (29.), Schürrle (69., 79.), illetve Oscar (91.). Belo Horizonte, 58 141 néző. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?