Torontóban törlesztettek a Pingvinek

New York. Az NHL alapszakaszának rajtja előtt a látszólag végzetesen meggyengült Pittsburgh Penguinst a valószínű sereghajtók, míg a Toronto Maple Leafs együttesét a bajnokesélyesek között emlegették, s ennek megfelelően a kanadaiak 6:0-ra legázolták a nyitányon – méghozzá idegenben – a Pingvineket.

Mats Sundin (jobbra), a Toronto csapatkapitánya 400. gólját ünnepli. A meccset azonban nem kis meglepetésre a Pittsburgh nyerte. TASR/AP-felvételNew York. Az NHL alapszakaszának rajtja előtt a látszólag végzetesen meggyengült Pittsburgh Penguinst a valószínű sereghajtók, míg a Toronto Maple Leafs együttesét a bajnokesélyesek között emlegették, s ennek megfelelően a kanadaiak 6:0-ra legázolták a nyitányon – méghozzá idegenben – a Pingvineket. Azóta, röpke hat nap alatt nagyot fordult a világ, a két csapat már helyet cserélt a tabellán, s hétfőn a Pittsburgh az Air Canada Centre-ben 5:4-es veréssel fizetett vissza a nyitányon elszenvedett fiaskóért.

„Minden hokijátékosban van büszkeség, így bennünk is” – mondta az 5:4-re megnyert összecsapás után Mario Lemieux, a vendégek tulajdonos-kapitánya, aki két-két gólt és gólpasszt jegyzett. „Múlt szerdán megaláztak bennünket a saját jégpályánkon, most muszáj volt törlesztenünk!” A pittsburgh-i első sor – hirtelen az egész NHL legeredményesebb triója – parádézott. Alekszej Morozov is négy pontot gyűjtött, 2-2 megoszlásban, míg Alekszej Kovaljov egy asszisztot tálalt fel. A liga pontlistáját Morozov (8) vezeti Lemieux (7) előtt, a trojka együttvéve 19 pontot termelt három meccsen úgy, hogy abból az elsőn eredménytelen maradt.

Persze nem volt olyan egyértelmű a pittsburgh-i siker: 24 másodperccel a vége előtt Alekszandr Mogilnij beütötte az egyenlítést jelentő gólt, ám a videó-visszajátszásnál kiderült, Shayne Corson kilökte a kaput a helyéből, s emiatt érvénytelenítették a találatot. A meccsen Mats Sundin, a hazaiak csapatkapitánya pályafutása 400. NHL-gólját szerezte, Lemieux a maga részéről már 658-nál tart.

A vancouveri General Motors Place-ben a Calgary újonca, Chuck Kobasew ütötte a győztes gólt 4 perc 38 másodperccel a lefújás előtt, ezzel beállítva a 2:3-as, hatalmas meglepetést jelentő végeredményt.

A tavalyi bajnok Colorado gyengélkedik, otthon, a Pepsi Centerben kapott ki a Bostontól 2:1-re – meg kell hagyni, ritka peches körülmények között. Már csak fél másodperc volt hátra a meccsből, mindenki a hosszabbításra készülődött, amikor Szergej Szamszonov a bal oldali bedobókörtől Patrick Roy mellett a hálóba bombázott. Pedig „St. Patrick” nem védett rosszul, 35 lövést hárított, a vendégek a lövőpárbajt 37:25-re nyerték.

EREDMÉNYEK: Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 4:5 (1:1, 1:2, 2:2); gólütők: Domi, Sundin, Tucker, Mogilnij, illetve M. Lemieux és Morozov 2-2, Nieminen. Kapura tartó lövések 33:22; 19 000 néző.

Columbus Blue Jackets–Phoenix Coyotes 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

gólütők: Knutsen, Špaček, ill. Doan, Nagy, Wilson, Mara. Kapura tartó lövések 32:36; 18 000 néző.

Colorado Avalanche–Boston Bruins 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

gólütők: Škoula, ill. Lapointe, Szamszonov. Kapura tartó lövések 25:37; 18 000 néző.

Vancouver Canucks–Calgary Flames 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

gólütők: Morrison, Sopel, ill. Conroy, Dupont, Kobasew. Kapura tartó lövések 25:32; 18 000 néző. (ORIGO, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?