Tömegbaleset a Dakaron

Buenos Aires. A verseny tizenegy kilométeres szombati prológja során tizenhárom néző sérült meg.Tömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali Buenos Aires-i prológját, amelyen a Dakar történetének első kínai versenyzője, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével.

Buenos Aires. A verseny tizenegy kilométeres szombati prológja során tizenhárom néző sérült meg.

Tömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali Buenos Aires-i prológját, amelyen a Dakar történetének első kínai versenyzője, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman megsérültek, köztük öt gyerek. A Telam argentin hírügynökség közlése szerint hármuk állapota továbbra is válságos.

„A prológon egy másodperc alatt pokollá változott a parti. A nő autója a nézők közé hajtott, olyan volt, mint egy lidércnyomás” – írta le a történteket az egyik szemtanú, Agustin Canapino.

A baleset miatt a szervezők félbeszakították a prológot, amelyet az autósok között a holland Bernhard ten Brinke (Toyota), a motorosoknál az egyfoma időeredménnyel záró spanyol Joan Barreda Bort (Honda) és portugál Ruben Faria (Husqvarna), a quadosoknál pedig a chilei Ignacio Casale (Yamaha) nyert meg. Ez volt egyébként 2005 óta az első év, amikor prológgal kezdődött a sivatagi verseny.

A két szlovák KTM-es motoros közül Štefan Svitko teljesített jobban, aki kilencedikként zárt, Ivan Jakeš tizenkilencedik lett.

A rali a folytatásban sem a terveknek megfelelően alakult, a tegnapi, első szakaszt ugyanis a szervezőknek törölniük kellett a rossz időjárás miatt: Argentína egyes részein özönvízszerű esőzések vannak, a versenyzőket végigkísérő helikopterek pedig fel sem tudtak volna szállni. Így a teljes mezőnynek versenyen kívül kellett megtennie a közel 230 kilométeres távot Villa Carlos Pazba: a motorok és a quadok konvojt alkottak, a kamionok a kísérő járműveknek fenntartott útvonalon haladhattak, míg az autósokra rábízták a döntést. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?