Több sztár lemondta a részvételt

London. A selejtezőket követően ma a főtábla küzdelmei is megkezdődnek Wimbledonban, a füves pályás tenisz Grand Slam-tornán. A férfiak versenyében a címvédő Roger Federer számít a legnagyobb esélyesnek.

London. A selejtezőket követően ma a főtábla küzdelmei is megkezdődnek Wimbledonban, a füves pályás tenisz Grand Slam-tornán. A férfiak versenyében a címvédő Roger Federer számít a legnagyobb esélyesnek. A svájci klasszis mellett, aki az idén megnyerte az első Grand Slam-tornát, az Australian Opent, még két korábbi bajnok teniszezik majd a „szentélyben“: az ausztrál Lleyton Hewitt (2002) és a horvát Goran Ivanisevics (2001). A negyedik az amerikai Andre Agassi (1992) lett volna, ám a tengerentúli klasszis makacs csípősérülése miatt hagyja ki a wimbledoni viadalt.

A világelső Federer imponáló hónapokat tudhat maga mögött: az idén 39 meccset nyert meg, s mindössze öt alkalommal kapott ki. Ráadásul öt ATP-tornagyőzelmet aratott, közte a GS-diadalt Melbourne-ben. A 23 éves svájci klasszis mellett – akit már sokan a legendás Pete Sampras lehetséges utódának kiáltottak ki – az amerikai Andy Roddick diadalmaskodhat Angliában: amennyiben folyamatosan jól megy a szervája, akkor csak nagyon kevesen állíthatják meg. Az idén eddig összesen 46 egyéni meccset játszott, s ezekből mindössze nyolcat veszített el, továbbá három tornán diadalmaskodott. A tavalyi döntős ausztrál Mark Philippousis eddig nem sokat mutatott (8 győzelem, 13 vereség), igaz, amennyiben bejönnek a vizet fakasztó adogatásai, akkor újra eljuthat a fináléig. A szabadkártyával induló Goran Ivanisevics szereplése nem kecsegtet sok jóval: a 32 éves csillag tavaly júniusban térdműtéten esett át, s februárban tért vissza a nemzetközi porondra, ám többnyire már az első fordulókban kikapott. Mindenesetre széppé szeretné tenni a búcsút – Wimbledon után szögre akasztja az ütőket .

A nőknél kidőlt a sorból a két belga ász, Justine Henin-Hardenne és Kim Clijsters, így azután nem valószínű, hogy bárki képes lenne megállítani a Williams-testvérek, Serena és Venus szárnyalását. Igaz, a két amerikai klasszis közül – Serena a címvédő – csak az egyik kerülhet a döntőbe, miután a párosítás úgy alakult, hogy sikersorozat esetén az elődöntőben találkoznak. Ugyan a francia fővárosban orosz döntőt láthatott a közönség, de kevés az esély arra, hogy a bajnok Anansztaszja Miskina, vagy Jelena Gyementyijeva a szigetországban is finálét játszik egymással.

Szlovákiát nyolc teniszező képviseli Wimbledonben: Karol Kučera a spanyol Oscar Hernadezzal, Karol Beck a brit Jonathan Marray-val, Dominik Hrbatý (25.) a spanyol Davis Sanchezzel, Martina Suchá a venezuelai Maria Ventóval, Ľudmila Cervanová az osztrák Barbara Schettel, Henrieta Nagyová az orosz Lina Krasznoruckajával, Daniela Hantuchová az amerikai Samantha Reevesszel, Ľubomíra Kurhajcová az orosz Anansztaszja Miskinával mérkőzik a nyitányon.

Egyesben három magyar lesz főtáblás. A világranglistán 38. Mandula Petra a selejtezőből érkező, Kapros Anikó bosnyák, míg Czink Melinda ausztrál ellenfelet kapott. A rangsorban 46. Kapros a bosnyák Mervana Jugiccsal (102.), míg Czink (80.) a 27. helyen kiemelt Alicia Molikkal (29.) játszik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?