Több, mint a bajnoki cím

<p>A Liberec, a Dinamo Kijev, az Odessza, a Swansea, az NK Maribor és a Maccabi Tel-Aviv tette teljessé a továbbjutók mezőnyét a labdarúgó Európa Liga utolsó csoportkörében. A Tottenham és a Salzburg hibátlan mérleggel zárt.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A H csoportban voltak a legnagyobb izgalmak: a már továbbjutó spanyol Sevillának nem volt szabad két góllal vagy többel kikapnia a német Freiburg otthonában, miközben a második helyen álló cseh Liberecnek jobb eredményt kellett elérnie a portugál Estoril vendégeként, mint amit a németek érnek el a spanyolok ellen.

Végül simán jutott tovább a Liberec, amely 2:1-re győzött (a Freiburg ráadásul 2:0-ra kikapott). Vezetőedzőjük, Jaroslav Šihlavý nagyon sokra tartja a kupasikert: „Ez jelentősebb dolog, mint a tavaly májusban megszerzett cseh bajnoki cím. Az őszi idény vége nem sikerült a legjobban, de remélem, most kiengeszteltük a szurkolókat.”

A Liberec (és az eddig a Bajnokok Ligájában érdekelt Plzeň) jó szereplése pedig azt eredményezte, hogy jövőre a csehek két csapatot is indíthatnak a BL selejtezőiben.

Az utolsó csoportkör előtt még Novota János csapatának, a bécsi Rapidnak is volt esélye a továbbjutásra, ám ehhez az osztrákoknak idegenben kellett volna legyőzniük a szintén a G csoport második helyére pályázó Dinamo Kijevet. A Rapid ugyan megszerezte a vezetést, de az ukránok még az első félidőben fordítottak, és 3:1-re nyertek. Novota a három kapott gól ellenére csapata egyik legjobbja volt.

Az EL csoportkörének 24 továbbjutójához a BL nyolc csapata csatlakozott, a sorozat tavaszi – kieséses rendszerű – folytatásának párosítását hétfőn sorsolják ki. (TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?