Több fronton is bizonyított

Jozef Krnáč cselgáncsozó szerezte Szlovákia első olimpiai érmét Athénban. A 66 kg-os dzsúdós csak a döntőben talált legyőzőre. A sikeres eredménynek köszönhetően az év sportolója ankéton a negyedik helyen végzett.

Jozef Krnáč cselgáncsozó szerezte Szlovákia első olimpiai érmét Athénban. A 66 kg-os dzsúdós csak a döntőben talált legyőzőre. A sikeres eredménynek köszönhetően az év sportolója ankéton a negyedik helyen végzett.

Mit tart az év csúcspontjának?

Akár a sportot, akár a magánéletet nézem, nagyszerű esztendő van mögöttem. Teljes mértékben elégedett vagyok. Egyértelműen azt tartom a legnagyobb dolognak, hogy a Comenius Egyetem Testnevelési Karán sikeresen letettem az államvizsgát. Elvégre ott hat emberrel álltam szemben, míg az olimpiai tatamin egyszerre csak egy ellenféllel kellett elbánnom. De komolyra fordítva a szót, természetesen az olimpiai ezüstérmet nagyon nagyra értékelem.

Gondolta volna egy évvel ezelőtt, hogy olimpiai érmesként várhatja a 2005-ös esztendőt?

Elsősorban szerettem volna kijutni Athénba, és ott minél jobb teljesítményt nyújtani. Örülök, hogy közel száz százalékot tudtam nyújtani, és felkerültem a dobogóra.

Az ötkarikás játékok előtt főként Pálkovács Zoltán nevét emlegették a cselgánccsal kapcsolatban. Jelentett valamiféle előnyt, hogy önnel kevésbé számoltak?

Lehet, hogy a közvélemény nem számolt velem, édesapám viszont biztos volt benne, hogy sikerülni fog, ezért is kísért el Athénba egy kis szurkolótáborral. Nekem már csak be kellett váltani a reményeket.

S ön mennyire számított a jó eredményre?

Senki sem kel fel úgy, hogy na most akkor megyek, és nyerek egy olimpiai érmet. Nem számítottam semmire, de a legjobbat akartam nyújtani.

Olimpiai ezüstérmesként nagyobb elvárásokkal vág neki az új évnek?

Ugyanúgy mindent meg fogok tenni a jó eredményért, mint az idén. Jövőre szeretnék jól szerepelni a világbajnokságon, de a hosszú távú céljaim között a következő olimpia is szerepel. Mindenekelőtt azonban szilveszterkor összejövünk néhányan cselgáncsozók, és méltóképpen elbúcsúztatjuk a 2004-es esztendőt. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?