Több a néző és a gól az élvonalban

Pozsony |

<p>A 17. fordulóig 316 gól született a labdarúgó Corgoň Ligában, és a meccseket összesen 224 346 néző látta. Ez enyhe növekedés az előző szezonhoz képest, amikor a bajnokság ugyaneddig a szakaszáig 242 gól esett és 216 679 drukker látogatott ki a találkozókra.</p>

Dušan Tittel, a Ligás Klubok Uniójának elnöke nagyon örül „a számok javulásának”, s kiemelte, a fegyelmi bizottság döntésének értelmében a Slovan két mérkőzést nézők nélkül játszott el, vagyis akár még kedvezőbb is lehetne a statisztika. A meccsenkénti 2199-es nézőszám azonban európai mércével még mindig nagyon kicsi, a II. liga mutatói pedig egyenesen elkeserítőek: egy meccsre átlagosan 667 néző volt kíváncsi, s ez a statisztika is csak a nagymihályi és a podbrezovái csapatnak köszönhető. Nagymihályban az átlagos nézőszám 2235 (több, mint a Corgoň Ligában!), Podbrezován is túllépi az ezret. A tizenkét második ligás csapat közül azonban hatnak 400 alatti az átlagos nézőszáma… Az ÚLK első és második ligáért felelős igazgatója, Dušan Huňady szerint az is okozhatja a csökkenést, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség közgyűlése úgy döntött, jövőre kettéválasztják és kibővítik a második ligát, és ez sokakban ellenérzéseket váltott ki. Tittel is hangsúlyozta, nem ért egyet a második vonal keleti és nyugati csoportra osztásával. „Régen hat szlovák klub játszott a csehszlovák federális ligában, tizenhat pedig a szlovák első osztályban. Ma is azt gondolom, legfeljebb 22–24 olyan klub van Szlovákiában, amelynek országos szintű bajnokságban van a helye. Erre most a kétszeresére növelik a II. ligás klubok számát, ráadásul mi bele sem szólhattunk a folyamatba” – mérgelődött az ÚLK elnöke. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?