Tizenkét őszi bukás és következményei

Kieső helyen telel a Füleki TC a közép-szlovákiai III. fociligában. Okok és következményei összeállításunkban.Négy idényt húztak le a III. vonalban, ahonnan 2011-ben kiestek. Aztán sínylődés és diadalok váltogatták egymást a IV. ligában.

Kieső helyen telel a Füleki TC a közép-szlovákiai III. fociligában. Okok és következményei összeállításunkban.

Négy idényt húztak le a III. vonalban, ahonnan 2011-ben kiestek. Aztán sínylődés és diadalok váltogatták egymást a IV. ligában. Az előző évadot újoncként tizenegyedikként zárták a közép-szlovákiai Tipos III. ligában. Ősszel csak kínlódtak, s mindössze a Liptovská Štiavnica, a Kalinovo és a Detva csapatát tudták két vállra fektetni. A többi tizenkét meccset sorra elbukta a füleki FTC, nem csoda hát, hogy a sereghajtó detvaiak előtt az utolsó előtti, kieső helyet birtokolják.

„Az elmúlt évadban a véghajrában kerültük el a kiesést. Az őszi idényre való felkészülést annak módján, huszonkét játékossal időben megkezdtük, igazán kemény edzéseket vezettünk be. Sajnos Lazsík és Szókis sérülése és Hattani Japánba való visszatérése áthúzta a számításainkat. Gondjainkat csak tetézte, hogy Telek, Botos, Lipták és Vujosevic máshová igazolt. A keretet kénytelenek voltunk fiatalokkal feltölteni, akik viszont nem tudták a hiányzókat megfelelő szinten pótolni. Elvesztettük a szurkolók bizalmát is, akik megelégelték kedvenceik gyenge teljesítményét. A Krásno nad Kysucou elleni hazai meccsünkön alaposan kikezdték Piszár József edzőt, így a következő fordulóban már Ľubomír Šimkovič irányította a gárdát. Ő azonban csak az évad végéig vállalta megbízatását. Mindent összevetve: csapnivalóan zártuk az őszt” – árult el részleteket az elmúlt időszakról Visnyai Attila füleki klubelnök, aki hét éve irányítja a város futballéletét.

A rosszra sikeredett bajnokság után a sárga-kékek igazgatótanácsa azonnal lépett. Megszólította a magyarországi Vízteleki Jánost, hogy vállalja el a szakmai munka koordinálását. Az UEFA A licenccel rendelkező negyvenhat éves tréner nemrég még a losonci MŠK Novohradnál serénykedett. „Hét új labdarúgót szeretnénk a téli holt idényben hozzánk csalogatni. A csapat szinte minden egyes posztján tervezünk változtatást. Január 16-án kezdjük az alapozást, hetente négy edzés és egy előkészületi meccs szerepel a programban. Háromnapos edzőtáborra is sor kerül majd hazai környezetben” – újságolta Visnyai Attila.

„Szeretem az izgalmas kihívásokat. Teljesen új keretet alakítunk ki, a földrajzilag közeli településeken közreműködő labdarúgókra kell alapoznunk. Mentálisan szükséges felrázni a csapatot, hitet, önbizalmat és lendületet kell adni a játékosoknak. Idén 110 éves lesz a füleki foci, így célunk nem lehet más, mint a III. liga megmentése” – nyilatkozta lapunknak Vízteleki János.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?