Timi meccsre megy

MÉSZÁROS GYÖRGY– Apa, mit csinál a néni?– Beírja a számítógépbe, hogy Timi Fradi-szurkoló.– Juhú, akkor megyünk is meccsre?Alig múlt dél, a Ferencváros–Debrecen mérkőzés kezdéséig még több mint négy óra van hátra.– Megvárjuk, míg a fiúk bemelegítenek, addig mi hazamegyünk anyához és megebédelünk, de

MÉSZÁROS GYÖRGY

– Apa, mit csinál a néni?

– Beírja a számítógépbe, hogy Timi Fradi-szurkoló.

– Juhú, akkor megyünk is meccsre?

Alig múlt dél, a Ferencváros–Debrecen mérkőzés kezdéséig még több mint négy óra van hátra.

– Megvárjuk, míg a fiúk bemelegítenek, addig mi hazamegyünk anyához és megebédelünk, de aztán visszajövünk és megnézzük a meccset.

– Juhú!

Az alábbi jelenet a Groupama Aréna előtti jegypénztár regisztrációs irodájában zajlott le, egy maximum ötévesnek tűnő kislány és annak édesapja között. Az édesapa kénytelen volt a kis Timinek is szurkolói kártyát készíttetni, hogy bejuthassanak a stadionba, és megnézhessék kedvenceiket.

A Ferencváros vadonatúj stadionjába csak úgy léphet be a szurkoló, ha előtte szurkolói kártyát csináltat, majd átesik a vénaszkennelésen. Ez az eljárás a legtöbb szurkolót felháborította, a Fradi ultrái nem is járnak meccsekre a stadionba, helyette az új eljárás ellen tüntetnek. Kubatov Gábor, a klub elnöke azzal hárította el a támadásokat, hogy a szkennerrel a futballhuligánok ellen védekeznek.

De akkor mi szüksége van az óvodáskorú Timinek a szurkolói kártyára és a vénaregisztrációra? Netalán Kubatovék azt feltételezik róla, hogy felszalad a C1-es szektor 14. sorába, onnan kitépi az egyik műanyag széket a helyéről, majd egy vérszomjas mosoly kíséretében behajítja az éppen melegítő vendégjátékosok közé? Vagy azt gondolják róla, hogy a többi ötévessel megalapítja a Fékezhetetlen Óvodások huligáncsoportot, akik a stadion stewardjait legyűrve terrorizálják majd a vendégszurkolókat?

Viccet félretéve, vajon egy óvodásnak miért van szüksége szurkolói kártyára a belépéshez?

Örömteli és egyben szomorú is ez a jelenet. Örömteli, mert vannak szülők, akik még őszintén rajonganak a sportért, jelen esetben a futballért. És az ilyen vénaszkenneres és szurkolói kártyás kínlódás sem tudja őket elriasztani attól, hogy csemetéikbe is beleneveljék a sport iránti szeretetet.

Szomorú, mert az ilyen emberek akaratlanul is Kubatov malmára hajtják a vizet. A Ferencváros elnökének bejöttek a számításai, vénaszkenner ide, szurkolói kártya oda, vannak drukkerek, akik kiállják a tortúrát és bevételt generálnak a klubnak. A vénaszkenner pedig marad a helyén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?