TIBI-kupa: A felsőkirályiak 10. tornadiadala

felsokiralyi
Vágsellye/Felsőkirályi |

Címvédőként gyűjtötték be a trófeát, újabb tornaelsőségükkel immár tizedszer diadalmaskodtak a felsőkirályiak a hagyományos TIBI-kupa XXI. felvonásán.

Három évet kellett várni a focibarátság jegyében Háromkirályok napján zajlott megmérettetésre, melyen a vágsellyei sportcsarnokban 12 csapat mérte össze tudását. A szomszédos Galántai járást a felsőszeliek és a pusztakürtiek csapata, az Érsekújvári járást pedig a jattóiak alakulata képviselte. A három négytagú csoportban a kollektívák előbb körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért, majd az összes résztvevő a nyolcaddöntőben folytatta. (A jól bevált versenykiírásnak köszönhetően a három csoport első helyezettje egy lépcsőfokot kihagyva egyből a negyeddöntőbe került.)

A bő kerettel felvonuló felsőkirályiak három cseresorral nagy iramot diktáltak, a fináléig csupán a vágsellyei ifikkel remiztek, többi találkozójukat megnyerték. Az izgalmakban bővelkedő döntőben Marček találatával a vágtornóciak szereztek vezetést, de a tornaelső két rutinos futballistája kiharcolta az egyenlítő találatot. A 38 esztendős Miroslav Pilo gólpasszából a 42 éves Lalák húzott hasznot. A végjátékban egy hazaadást követően büntetőhöz jutottak a vágtornóciak, de Szabó lövésénél az ellenfél kapusa, Masár résen volt, így a rendes játékidőben nem született döntés. A mindent eldöntő tizenegyespárbaj már a második sorozat befejezése után véget ért, a VI. ligás felsőkirályiak ünnepelhettek.

„Örülök, hogy folytatódott a hagyomány. Közkedvelt újév eleji erőpróbánk a futball regionális ünnepeként kerül a krónikába. A klubvezetők tovább fűzték a baráti szálakat, a játékosok örömfocijuk során megvillantották tudásukat. Köszönettel tartozom a szervezőgárdának és Vágsellye polgármesterének, Jozef Belickýnek. Természetesen azon leszünk, hogy jövőre ismét találkozzunk” – fogalmazott elégedetten a névadó ötletgazda, Tibor Rábek.

A nézők is megtalálták számításukat. Színvonalas futballcsatákat izgultak végig, néhányan pedig értékes tomboladíjjal, többek között mosogatógéppel, tévékészülékkel távoztak a rendezvényről. A szervezők különdíjjal jutalmazták a torna legjobb kapusát, legjobb mezőnyjátékosát és a legeredményesebb góllövőjét.

Érdekes

Tornatények

Nyolcaddöntők: Pusté Sady–Selice 2:0, g.: Takáč, Lukáč; Kráľová nad Váhom–Veča 5:4, g.: Csélalvay 3, Prágai, Rehočík, ill. Hučko 2, Práznovský, Katreniak; Trnovec nad Váhom–Hájske 1:1, g.: Marček, ill. Prochádzka – büntetőkkel (2:0) Trnovec n/V.); Šaľa id. ifik–Jatov 6:1, g.: Kulina 2, Krajčovič, Vrba, Kádár, Farkaš, ill. Lénárt.

Negyeddöntők: Horná Kráľová–Kráľová nad Váhom 4:2, g.: M. Pilo 2, Lalák, Kotlár, ill. Prágai, Rehorčík; Močenok–Pusté Sady 3:3, g.: Palo 2, Meszlényi, ill. Takáč 2, Netry – büntetőkkel Pusté Sady (2:0); Tešedíkovo–Trnovec nad Váhom 0:4, g.: Čapičík, Babinec, Szabó, Vanek; Horné Saliby–Šaľa id. ifik 1:3, g.: Vágó, ill. Matuška, Kádár, Krištof.

Elődöntők: Horná Kráľová–Pusté Sady 4:1, g.: D. Rábek, Bleho, M. Pilo, ill. Lukáč; Trnovec nad Váhom–Šaľa id. ifik 1:1 – büntetőkkel Trnovec nad Váhom (2:1).

Mérkőzés a 3. helyért: Pusté Sady–Šaľa id ifik 3:1,g.: Takáč 2, Švihorík, ill. Krajčovič. büntetőkkel Pusté Sady (2:0).

Döntő: Horná Kráľová–Trnovec nad Váhom 1:1, g.: Lalák, ill. Marček –büntetőkkel Horná Kráľová (2:0).

A győztes csapat: Boris Masár, Zsille Róbert–Miloš Majdiak, Christopher Rábek, Dávid Tóth, Martin Chvíľa, Denis Rábek, Tomáš Pilo, Róbert Kotlár, Daniel Kotlár, Matej Bleho, Lukáš Hipp, Štefan Lalák, Miroslav Pilo, Adam Lenčéš. Edző: ifj. Ladislav Kokeš.

Edző: ifj. Ladislav Kokeš.

Díjazottak – legjobb kapus: Patrik Hátaš (vágtornóci); legjobb mezőnyjátékos: Štefan Lalák (felsőkirályi); legjobb góllövő: Meszlényi Renátó (mocsonoki).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?