TENGERENTÚLI BAJNOKSÁGOK

NHL

New York. Hét mérkőzéssel folytatódott a a profi jégkorongbajnokság playoff-sorozata, s két csapat az Ottawa idegenbeli sikerével kiütötte a Stanley Kupára is esélyesnek tartott Philadelphiát, és a legjobb nyolc közé jutott.

NHL

New York. Hét mérkőzéssel folytatódott a a profi jégkorongbajnokság playoff-sorozata, s két csapat az Ottawa idegenbeli sikerével kiütötte a Stanley Kupára is esélyesnek tartott Philadelphiát, és a legjobb nyolc közé jutott. A San Jose továbbjutása nem meglepetés, összesítésben 4:1 arányban kerekedett felül a Phoenix együttesén. Az utóbbi csapat színeiben tehát búcsúzott négy szlovák hokis, Michal Handzuš, Ladislav Nagy, Radoslav Suchý és Branko Radivojevič.

Martin Havlát a hosszabbítás 8. percében szerezte meg a győztes gólt az Ottawának, amely a klub fennállásának tízéves történetében másodszor jutott túl az első fordulón. A mindössze 21 éves cseh jobbszélső az egyik legnagyobb tehetség az NHL-ben, ugyanakkor a túloldalon nem tehetségek, hanem kész világsztárok betliztek. A Philadelphia éves bértömege 55,5 millió dollár – az egyik legmagasabb az NHL-ben –, hét All Star-játékos szerepel a gárdában, ennek ellenére az utóbbi öt évből most negyedszer búcsúzott a csapat az első körben.

San Joséban a Cápák fölfalták a Prérifarkasokat, s simán bejutottak a második körbe. A hazai együttes kiegyensúlyozottságáról híres, mind a négy sora egyformán kiveszi a részét a góltermelésből. Jellemző, hogy az öt mérkőzésből álló sorozatban az alapszakasz két legeredményesebb „Cápája”, Nolan és Selänne egyetlen gólt sem ütött. Nem úgy a 22 éves Patrick Marleau, aki öt meccsen három gólt és három asszisztot jegyzett, s péntek éjjel is ütött egy gólt, valamint adott egy gólpasszt. Most is remekül védett Jevgenyij Nabokov, a San Jose orosz kapusa, aki 22 lövést hárított, s csupán büntetőből tudták egyszer bevenni a hálóját.

Žigmund Pálffy csapata, a Los Angeles a második „mérkőzéslabdát” is hárította a Colorado elleni meccsen, ugyanis ellenfelük a párharc során már 3:1-re vezetett, s most 3:3-ra alakult az összecsapás, mivel a „Királyok” másodszor is legyőzték riválisukat.A legjobb nyolc közé jutott a Detroit is, mivel szombaton éjjel idegenben legyőzte a Vancouvert. Arra, hogy a Vörös Ördögök bejutnak a negyeddöntőbe, csak kevesen gondoltak, hiszen az első két hazai meccsüket elvesztették.

EREDMÉNYEK – SZOMBAT: Philadelphia–Ottawa 1:2 – hosszabbítás után (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1), McGillis, ill. Alfredsson, Havlát. Mindkét gólpasszt Marián Hossa adta. Kapura tartó lövések 26:27; 20 000 néző. Az Ottawa 4:1-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe.

Toronto–NY Islanders 6:3 (2:1, 3:1, 1:1), Valk, Höglund 2, McCabe 2, Tucker, ill. Miller, Hunter, Aucoin. Kapura tartó lövések 34:19; 20 000 néző. A párharc állása 3:2.

San Jose–Phoenix 4:1 (0:0, 2:1, 2:0), Marleau, Graves, Damphousse, Sturm, ill. Johnson (büntetőlövéssel). Kapura tartó lövések 19:23; 18 000 néző. A San Jose 4:1-es összesítéssel került a legjobb nyolc közé.

VASÁRNAP: Boston–Montreal 1:2 (0:2, 1:0, 0:0), Szamszonov, ill. Lindsay, Petrov. Kapura tartó lövések 44:13; 18 000 néző. A párharc állása 2:3.

New Jersey–Carolina 0:1 (0:0, 0:1, 0:0), Francis. Kapura tartó lövések 32:22; 17 000 néző. A Carolina 16 év után jutott a playoff második fordulójába.

Los Angeles–Colorado 3:1 (2:0, 1:1, 0:0), Allison, Chartrand, Smolinski, ill. Hahl. Kapura tartó lövések 20:24; 19 000 néző. A párharc állása 3:3. Pálffynak és Višňovskýnak is egy-egy gólpassza volt. A Colorado csapatában sérülés miatt nem szerepelt a svéd Forsberg, aki egy év után tért vissza.

Vancouver–Detroit 4:6 (2:2, 0:3, 2:1), Jovanovski, H. Sedin 2, Cooke, ill. Hull 3, Holmström, Larionov, Lindström. Kapura tartó lövések 29:28; 19 000 néző. Brett Hull karrierje során először ért el mesterhármast a playoffban, s nagymértékben hozzájárult, hogy csapata továbbjutott. Mindhárom gólt az ismert védő, Chelios készítette elő. Az orosz veterán Igor Larionov gólján kívül három gólpasszt adott. A Detroit 4:2-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe.

NBA

A rájátszás első fordulójával folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság. A New Jersey Nets idegenben egy ponttal legyőzte az Indianát a rájátszás első fordulójában, s így 2:1-re módosította a párharc állását. Mint ismeretes, három győzelemig tart a sorozat. További négy eredmény: Toronto Raptors–Detroit Pistons 94:84, a párharc állása 1:2; Orlando Magic–Charlotte 102:110 – hosszabbítás után, az állás 1:2; Utah–Sacramento 87:90, az állás 1:2; Seattle–San Antonio 75:102, az állás 1:2. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?