Téli tortúra felsőfokon

<p>Telki. Már a felkészülési időszakban is ffelborult a papírforma, ugyanis nem nemzeti együttes, neves élcsapat, hanem alacsonyabb osztályban futballozó alakulat készült az új kihívásokra a magyar válogatottak edzőközpontjaként funkcionáló, világszínvonalúan felszerelt telki komplexumban.</p>

ÁGH ISTVÁN

Ami korábban elképzelhetetlennek tűnt, mára valósággá vált. Az elmúlt napokban ugyanis a nyugat-szlovákiai III. ligában harmadik helyen telelő bősi Russel csapata edzőtáborozott a Magyar Labdarúgó-szövetség létesítményében. Érkezésünkkor éppen az ebédjüket fogyasztották a csallóközi futballisták. Köztük több ismert arc: Szőcs László, Rengel Péter, Gőgh Árpád, Stanislav Velický, Goran Antunovics, Miroslav Sedlák, Medgyes Sinan... Néhányuk, így a Barcelona neveltje, Bacary Mendes, vagy a ghánai Ebo Edwam Tawiah nevének helyesírását, kiejtését még gyakorolni kell.

Feltűnt, hogy a futballisták és a szakmai stáb tagjai vadonatúj felszerelésben parádéznak. „Épp a minap érkezett egy kamionnyi felszerelés. Edzésre, játékra, szabadidős tevékenységre alkalmas téli és nyári garnitúra. Mondhatni, tetőtől talpig megújultak a fiúk. A játéktudás mellett a külcsínre is nagy hangsúlyt fektetünk” – ecsetelte az esztétikum területén (is) bekövetkezett váltást Kovács Zsolt, a Duna-partiak klubmenedzsere.

Közben a fiúk a négycsillagos szálloda szobáiban lazítottak. „Az egyébként élvezetes, intenzív, zömmel labdás gyakorlások éreztetik hatásukat. Fáradtak vagyunk. A reggeli kemény edzés után, a Kispest Honvéd elleni kora délutáni felkészülési mérkőzés előtt mindannyiunknak jólesik a szusszanásnyi pihenő” – nyomatékosította a kerettagok állapotát Szőcs László, a csallóköziek csapatkapitánya.

Nemcsak a játékoskeretben, hanem a szakmai stáb összetételében is gyökeres változásokra került sor. Belek helyett Telkiben vezényelt edzőtáborozást a DAC-tól menesztett Radványi Miklós. „Az utóbbi években stresszel igencsak megspékelt napokat éltem át, ezért eredetileg pihenni akartam. A tétlenség azonban csupán néhány napig tartott. Ugyanis komoly kérőim akadtak, köztük a bősiek. A bősiek vízióját tartottam szakmai szempontból a legvonzóbbnak. Győrben találkoztunk, két nap gondolkodási időt kértem, majd igent mondtam a felkérésre. Sokat nyomott a latban, hogy magammal hozhattam asszisztenseimet, Jozef Olejníkot és Kantár Szilárdot. Számomra fontos, hogy velük focifilozófiában azonos hullámhosszon vagyunk. A játékosok kiválasztásában is szabad kezet kaptam, Profi körülmények között, két fázisban dolgozhatok, a jól bevált edzésprogramot alkalmazhatom. Nyárig köteleztem el magam, egy ütőképes, felsőbb osztályban is eredményes csapat kialakítása a célom” – vallott színt Radványi Miklós, az NB I-s kispestiek elleni edzőmeccset megelőző taktikai értekezlet után.

Ami a műfüves edzőpályán lejátszott nemzetközi erőpróbát illeti, mesterük utasításait betartva agresszív letámadással sok gondot okoztak ellenfelüknek a bősiek, akik Sedlák góljával a 83. percig vezetésre álltak. Hubočan megingásából profitálva a hajrában egyenlített a Honvéd. „Van még miben javulnunk a tavaszi nyitányig, de védenceim hozzáállásával elégedett vagyok” – summázta tapasztalatait Radványi Miklós. A bősiek kedden tértek haza Telkiből, a felkészülés hazai környezetben folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?