Távozna a klubvezetés

<p>Komárom. Újra összeül a komáromi KFC közgyűlése, hogy megoldást keressen a futballklubban kialakult helyzetre. Decemberben ugyanis lemondott a teljes vezetőség, ezt megelőzően, az ősz folyamán Nagy Tamás klubelnök távozott. Ideiglenesen Tapolcsányi Iván vezeti a nagy múltú egyesületet. Értesüléseink szerint egyelőre nincs új elnökjelölt a holnapi tanácskozásra.</p>

ÁBEL GÁBOR

A város polgármesteréhez címzett levelében december 17-én mondott le a nyugat-szlovákiai régióbajnokság harmadik helyén telelő lila-fehér csapat klubvezetősége. Történt ugyanis, hogy a sportpályát fenntartó Comorra Servis a létesítmény használatáért havi 1394, az öltözők igénybe vételéért pedig 1200 eurót fizettetne a klubbal. Mindez évente 31128 eurót eredményezne. Hiába a város évi 75 ezer eurós támogatása, a dotáció csaknem felét (az idén első alkalommal) vissza kellene utalni az említett szervezet számlájára. Ezzel az elképzeléssel nem azonosult a klubvezetés, és inkább testületileg lemondott.

Elfogadhatatlan javaslat

„Szakmai öngyilkossággal ért volna fel az elénk tett bérleti szerződés javaslatának elfogadása. Ilyen feltételekkel nehéz lenne nekivágni a feljutásért folytatott küzdelemnek. Az is roppantul elkeserített bennünket, hogy minden próbálkozásunk ellenére a város polgármestere nem tudott időt szakítani az Ipóth Szilárd klubalelnökkel való találkozásra” – kesergett Csóka Zoltán, a KFC klubtitkára. Ismert tény, hogy az egy éve bizalmat kapott vezetőségből ősszel távozott Nagy Tamás klubelnök, és a soron következő közgyűlés összehívásáig Tapolcsányi Iván, a violák egykori labdarúgója az ügyvezető.

Ipóth támogatná

a klubot

Egyszer már megpróbáltak megoldást találni a klubban. A vezetőség december 28-ára közgyűlést hívott össze. „Remélem, hogy felkerül az i-re a pont, látok némi esélyt arra, hogy valamilyen megoldást találunk a csapatok jövőjét illetően. A KFC továbbra is a szívügyem, és ha más formában is, mint eddig, biztosan támogatni, segíteni fogom az egyesületet. Hogy felcsillan-e egy kis fény az alagút végén, valószínűleg azon múlik majd, hogy a polgármester úr részt vesz-e az összejövetelen” – fogalmazott még a tanácskozás előtt Ipóth Szilárd klubalelnök.

Senki sem vállalta

a jelölést

A közgyűlésen végül megjelent a Duna-parti város első embere, Anton Marek. Három órán át kemény szóváltások és a nézetek ütköztetése színesítette a tanácskozást, érdemi döntés azonban nem született. „Senki sem vállalta a jelölést az elnöki posztra, ráadásul az alacsony részvétel miatt a közgyűlés határozatképtelen volt. Január 10-ére ismét összehívjuk a tagságot, remélem, hogy akkor sikeresebbek leszünk. Csakhogy a téli felkészülés kezdési időpontja emiatt egy héttel eltolódik” – vélekedett Csóka Zoltán.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy ennyi szervezés, intézkedés után határozatképtelen volt a közgyűlés. Ennyire nem érdekli a dolog egyes embereket!” – írja a KFC hivatalos honlapján Ipóth Szilárd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?