Tavasszal még veretlenek

Szentkirály. A rimaszombati járási bajnokság jelenleg 5. helyezett csapata a tavaszi idényben még nem szenvedett vereséget. Mi több, hazai pályán még gólt sem kapott az együttes. Nagy István klubelnök azonban nem örülhet felhőtlenül a jó eredményeknek, hiszen a klub komoly anyagi gondokkal küzd.

Szentkirály. A rimaszombati járási bajnokság jelenleg 5. helyezett csapata a tavaszi idényben még nem szenvedett vereséget. Mi több, hazai pályán még gólt sem kapott az együttes. Nagy István klubelnök azonban nem örülhet felhőtlenül a jó eredményeknek, hiszen a klub komoly anyagi gondokkal küzd.

– Egyetlen támogatónk a községi hivatal. Az önkormányzat költségvetéséből folyósított pénz azonban csupán a legalapvetőbb kiadásokra elegendő. Ebből fedezzük a közüzemi díjakat, a csapatok utaztatását, illetve a játékvezetők tiszteletdíját. Játékosaink kénytelenek régi, kopott mezekben játszani, és saját pénzből megvásárolni a futballcipőjüket...- panaszolja gondterhelten a sportvezető. A feljutás, éppen a fojtogató pénzhiány miatt, egyelőre nem szerepel a szentkirályi vezetőség tervei között. Lőrinc László edző irányításával a felsorolt problémák ellenére is szorgalmasan dolgozik a keret tizenhét játékosa. – Nehéz ugyan öszeegyeztetni a munkát a gyakorlásokkal, ám hétvégén általában mindenki rendelkezésre áll. A hozzáállásra egyáltalán nem panaszkodhatom, -- szól a pozitívumról is Nagy István. A tisztségviselő a csapat kulcsembereit is megnevezte. Fűkő Zsolt hátvédet, Bolaček József közzéppályást, illetve a Rimaszécsről érkezett Štefan Vavrek csatár teljesítményét említette, utóbbi góljaival nagyban hozzájárul a csapat sikereihez. Szentkirályon egyébként nagy figyelmet fordítanak a tehetségek felkarolására, nevelésére is.. Az ificsapat játékosainak zöme ugyan Tornaljára távozott, s ez a tény bizony érezteti hatását a sereghajtó kollektíva helyezésén. Annál eredményesebbek a serdülők. Ferencz István védencei a tabella élmezőnyében vetették meg a lábukat. – Bízom benne, hogy javulni fog a klub anyagi helyzete, s akkor már tényleg csak a játékra, az eredményességre kell majd összpontosítanunk. Tehetséges labdarúgóink vannak, akik akár magasabb osztályban is megállnák a helyüket, ám a jelenlegi áldatlan helyzetben nem gondolhatunk a felsőbb osztályban való szereplésre – zárta mondanivalóját a klubelnök. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?