Szomorú elsőség

Imola. Michael Schumacher győzelemmel adózott vasárnap reggel elhunyt édesanyja emlékének, azaz az ötszörös világbajnok sikerével zárult a Forma–1-es világbajnokság negyedik futama, a San Marinó-i Nagydíj.

16_1.jpg##Édesanya nélkül a győzelem is keserű## ČTK/AP-felvétel#leftImola. Michael Schumacher győzelemmel adózott vasárnap reggel elhunyt édesanyja emlékének, azaz az ötszörös világbajnok sikerével zárult a Forma–1-es világbajnokság negyedik futama, a San Marinó-i Nagydíj. Rubens Barrichello nem igazán örült harmadik helyének, Kimi Räikkönen viszont annál boldogabb volt, hogy ismét második tudott lenni.

Megtört a jég. Egy mondatban így lehetne összefoglalni a Forma-1-es világbajnokság negyedik futamát, vagyis a Ferrari megszerezte idei első futamgyőzelmét. A sors furcsa fintora, hogy a maranellóiak hiába húzhatták be az első strigulát a diadal rovatba, ünnepelni senkinek sem volt kedve. Michael és Ralf Schumacher édesanyjának tragikus halála miatt amúgy az egész boxutcában letargikus hangulat uralkodott, nem lehetett látni a megszokott nyüzsgést és pörgést, mindenki fásultan tette a dolgát.

Az ötszörös világbajnok és öccse viszont a történtek ellenére is igyekezett kiszolgálni a közönséget, a verseny első köreiben elképesztő párviadalt vívtak. A csatából aztán a ferraris került ki győztesen, aki végül a futamgyőzelmet is bezsebelte, pályafutása során 65. alkalommal állhatott a dobogó tetejére. Ezúttal azonban csak kötelességtudatból vett részt a díjátadáson, inkább sírni lett volna kedve: a versenyt követő sajtótájékoztatóra nem is ment el, Jean Todt csapatfőnököt küldte oda maga helyett. Testvérével egyetemben később sem volt hajlandó egyetlen nyilatkozatot sem adni, illetve este szóvivője tolmácsolta szavait az újságíróknak:

„Édesanyám kijárt velünk a gokartpályára, amikor öcsémmel, Ralffal gyakoroltunk Kerpenben. Imádta nézni, ahogy versenyeztünk. Szüleink mindig támogattak minket, ezért biztos vagyok benne, hogy azt akarta volna: mindketten induljunk el a futamon.”

A San Marinó-i Nagydíj végeredménye: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:28:12,058 ó (átlag: 207,895 km/ó); 2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 1,882 mp hátrány; 3. Barrichello (brazil, Ferrari) 2,291 mp h.; 4. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 8,803 mp h.; 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 9,411 mp h.; 6. Alonso (spanyol, Renault) 43.689 mp h.; 7. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 45,271 mp h.; 8. Button (angol, BAR-Honda) 1 kör h.

A Forma-1-es világbajnokság állása a 4. futam után – pilóták: 1. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 32 pont; 2. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 19; 3. M. Schumacher (német, Ferrari) 18; 4. Alonso (spanyol, Renault) 17; 5. Barrichello (brazil, Ferrari) 14, 6. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 13. (MN)

Schumacherék gyászban

Köln. Vasárnap reggel elhunyt a Schumacher-testvérek édesanyja, Elisabeth. Az 55 éves asszony szombaton kerpeni otthonában összeesett, és belső vérzésekkel szállították a kölni kórházba, ahol a műtétet követően az orvosok mesterséges mélyalvásban tartották, de már nem tudták megmenteni az életét. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?