Szocsi 2014 – A szervezők szerint rekordszámban várhatók külföldi vezetők

Szocsi |

<p>Az orosz szervezők szerint rekordszámban várhatók külföldi vezetők a pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára.</p>

Dmitrij Csernisenko, a szervezőbizottság elnöke csütörtökön úgy tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy összesen 65 állam- és kormányfő, illetve nemzetközi szervezet vezetője utazik el Szocsiba.     "Ez a szám rekordnak tekinthető, háromszor annyi, mint ahány vezető a 2010-es vancouveri játékokra ellátogatott" - hangsúlyozta Csernisenko, de névsort nem közölt.    A NOB szerdán ezzel szemben még azt közölte: 44 állam- és kormányfő érkezéséről van tudomása. A Csernisenko által közölt adat amiatt lehet magasabb, hogy az tartalmazza a nemzetközi szervezetek vezetőit is.     Hszi Csin-ping kínai elnök és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár bizonyosan ott lesz a szocsi olimpián, mindketten találkoznak is Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Számos nagyhatalom vezetője azonban tüntetően távol marad a sporteseménytől, az oroszországi emberi jogi helyzetet és a nyáron elfogadott "melegpropaganda-ellenes" törvényt illető bírálatuk jeléül. Nem utazik el Szocsiba mások mellett Barack Obama amerikai, Francois Hollande francia és Joachim Gauck német elnök, illetve David Cameron brit kormányfő sem.     Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki csütörtökön bekapcsolódott az olimpia fáklyaváltójába, ugyanakkor "badarságnak" nevezte azt számolgatni, hány külföldi vezető lesz jelen a játékokon.     "Ezt korábban soha nem számolták. Akkor kezdték el számolgatni, amikor úgy döntöttek, hogy el akarják rontani a dolgokat Oroszország számára és kényelmetlen helyzetbe akarják hozni a rendezőket" - idézte a külügyminisztert a RIA Novosztyi hírügynökség. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?