Szlovákia továbbjutott

Pozsony. A tenisz Fed Kupa negyeddöntőjében Szlovákia bejutott a legjobb négy közé, miután legyőzte Franciaországot. Daniela Hantuchová igazolta klasszisát, mindkét találkozóján diadalmaskodott. Tegnap Husárová helyett Suchá jutott szóhoz, aki két játszmában nyert Dechy ellen.

Daniela Hantuchová remekül játszott a Franciország elleni Fed Kupa-találkozónČTK-felvételSZLOVÁKIA–FRANCIAORSZÁG 3:1. Szombat: HANTUCHOVÁ– DECHY 7:5, 7:5. Hiába játszott koncentráltan és szinte hiba nélkül a világranglista 25. helyén álló francia lány, Hantuchová a döntő pillanatokban agresszív játékkal megadásra kényszerítette ellenfelét. Persze nem volt könnyű. A második játszma kellemetlenül kezdődött Hantuchová számára, bár 1:0-ra vezetett, de később 4:2-re átvette a vezetést francia ellenfele. Már-már úgy tűnt, hogy Dechy megnyeri a szettet, de Daniela mozgósította minden erejét és tudását, s csakhamar 5:4-re módosította a játszma állását. A 23 éves Dechy még felzárkózott, de végül kikapott, így tehát Hantuchová 92 perc alatt megszerezte az első pontot Szlovákiának.

HUSÁROVÁ–MAURESMO 2:6, 6:4, 2:6. Az első szettben igazolódott a papírforma, a Top Tenben leledző francia teniszezőnő simán nyert, már a 17. percben 4:1-re vezetett. A tapasztalt Husárová igyekezett lassítani a játékot, de nem találta ellenszerét riválisa gyors játékának. A szett mindössze 32 percig tartott, s úgy tűnt, hamar befejeződik a mérkőzés. Később azonban a 28 esztendős pozsonyi lány magára talált, Mauresmo viszont idegessé vált, már 5:2-es vesztésre állt. A wimbledoni torna elődöntőse hiába igyekezett fokozni az iramot, 38 perc alatt 6:4-re kikapott. A harmadik szett elején is a francia lány kezdte az adogatást és nem hibázott. 2:1-es vezetésénél Husárová négy ki nem kényszerített hibát vétett, s így a francia elhúzott, végül 33 perc alatt 6:2-re nyerte a játszmát és 2:1-re a mérkőzést. Ezzel Franciaország egyenlített, bár meg kell mondani, Mauresmo a vártnál sokkal nehezebben szerezte meg a győzelmet.

Vasárnap. HANTUCHOVÁ–MAURESMO 2:6, 6:4, 6:3. Nagy érdeklődéssel várták a nézők a két világklasszis összecsapását, hiszen Mauresmo a világranglista 10. helyezettje, Hantuchová a 12. Az első játszma kiegyenlített küzdelmet hozott, de csak az 5. játékig, amikor Mauresmo elnyerte riválisa adogatását, s 30 perc után 6:2-re nyert. Jól kezdett a második játszmában a 19 éves Hantuchová, aki már 4:1-re vezetett, ellenfele azonban 4:4-re egyenlített, de később Daniela magabiztosan nyerte a két játékot és 46 perc után kikényszerítette a harmadik felvonást. A mindent eldöntő utolsó szettben mindkét játékos nagyszerű teniszt produkált, keményen szervált. Hantuchová jobban bírta idegekkel, s csaknem két óra leforgása alatt megszerezte a második pontot Szlovákiának.

Daniela Hantuchová a meccs után így nyilatkozott: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem ezt a fontos mérkőzést. Nagyon akartam győzni, karrierem során először sikerült megadásra kényszerítenem ellenfelemet. Amélie a harmadik szettben sokat hibázott, ennek ellenére nagy játékosnak tartom.

SUCHÁ–DECHY 7:6, 5:1. Bebizonyosodott, hogy jól döntött Tomáš Malik szövetségi kapitány, amikor Husárová helyett Martina Suchát jelölte. A szlovák teniszező kitűnően játszott, s két szettben simán nyert. Ezzel a hazai együttes bebiztosította a továbbjutást.

További eredmények: Ausztria– Horvátország 4:1, Spanyolország– Németország 5.0.

Már a vasárnapi első egyéni mérkőzés eldöntötte a magyar-argentin Fed Kupa osztályozó sorsát, mert a két csapat legjobb teniszezőinek találkozóján Mandula Petra 2 óra 1 perc alatt kikapott Clarisa Fernandeztől. Ezzel a vendégek 3:0-ás, behozhatatlan előnyre tettek szert, s jövőre is a Világcsoportban szerepelnek. A negyedik összecsapáson Gubacsi Zsófiát legyőzte Mariana Diaz-Oliva. a magyarok két év után ismét az Euro-afrikai zóna I. csoportjában lépnek majd pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?