Szlovákia hengerelt

Göteborg. Fölényes győzelemmel mutatkozott be Szlovákia jégkorong-válogatottja a svédországi világbajnokságon. Ján Filc edző védencei 7:0-ra lelépték a lengyeleket. Ma 16.00 órakor Ukrajna lesz Šatanék ellenfele.

Peter Bondra (balról) jól játszott a lengyelek elleni találkozónTASR-felvételr SZLOVÁKIA–LENGYELORSZÁG 7:0 (2:0, 1:0, 4:0). Gólütők: Bondra (4.), Országh (13.), Tomík (40.), Bartečko (45.), Lintner (48.), Pavlikovský (57.), Petrovický (59.). Játékvezető: Karabanov (orosz), 2800 néző. SZLOVÁKIA. Staňa–Smrek, Lintner, Milo, Štrbák, Čierny, Bača–Bartečko, Šatan, Bondra–Országh, Pucher, Uram–Petrovický, Pavlikovský–Tomík, Hlinka, Somík.

Álmos kezdés után a nézőket az NHL-es, első szlovák csatársor gólja hozta először lázba. A lengyelek aktív játékkal válaszoltak és két percen át a szlovák védő harmadban kísérleteztek. Staňa két gólhelyzetben tisztázott, Smrek pedig a büntetőpadra került. Az esélytelen ellenfél azonban rosszul cserélt, így kiegyenlítődtek az erőviszonyok a jégen. Rövidesen Pucher is a kiállítás sorsára jutott. Miután visszatért a jégre, csapata fokozatosan magára talált, és egyre- másra került helyzetbe, ám ekkor még egyikből sem született gól. A lengyelek lassan korcsolyáztak, gyakran kerültek a büntetőpadra. Emberelőnyből szerezte Országh Szlovákia második gólját. Tovább folytatódott a szlovák támadások sora, a helyenként fejetlenül védekező ellenfél ellen. Három kihagyott Petrovický helyzettel kezdődött a második harmad, majd Šatan sem talált a lengyel kapuba. Később Pucher és Uram sem járt túl Jaworski eszén. Ekkor megtorpant a szlovák csapat, bonyolultan és szétesően játszott, további helyzetei is sorra kimaradtak. Az utolsó percben Tomík szemfüles góllal növelte a szlovákok előnyét. Kettős emberhátrányban kezdték Šatanék a harmadik harmadot, ám Staňa jól állta a lengyel rohamokat. Uram előtt még kimaradt a lehetőség, ám egy kiváló támadás végén Bartečko újabb góllal növelte a szlovák előnyt. Hasonló helyzetből később Lintner, Pavlikovský és Petrovický is betalált a lengyel kapuba.

VÉLEMÉNYEK – Ján Filc, a szlovák csapat edzője: „Mindig kellemes jó eredménnyel kezdeni a vb-t. Nem játszottunk igazán jól, de szereplésünk derülátásra ad okot.” Wiktor Pysz, a lengyelek edzője: „Láttuk a különbséget a szlovák és a lengyel jégkorong között. Ellenfelünk minden tekintetben jobbnak bizonyult, de főleg technikásabb játékosai tűntek ki.” Rastislav Staňa: „Sokszor kapujukhoz szegeztük a lengyeleket, felszabadultan játszottunk, és ez a kapusnak is segít.” Richard Lintner: „Aránylag korán lőttük az első gólt, s így nem kellett tartanunk az ismeretlen lengyelektől.” Róbert Tomík: „Örülök a győzelemnek és a sok lőtt gólnak.”

További eredmények – A-csoport: Svájc–Csehország 0:5 (0:1, 0:3, 0:1), g.: Kaberle, Ujčík 2, Hlinka, Procházka; Németország–Svájc 3:0 (1:0, 1:0, 1:0), g.: Kreutzer, Ustorf, Rumrich. B-csoport: Ukrajna–Finnország 0:3 (0:1, 0:1, 0:1), g.: Karalahti, Tuulola, Aalto. C-csoport: Ausztria–Svédország 3:5 (1:3, 0:1, 2:1), g.: R. Lukas, Trattnig, Lavoie, ill. Andersson, Magnus Johansson, Weinhandl, Johnsson, Tjarnqvist; Oroszország– Ausztria 6:3 (3:0, 3:2, 0:1), g.: Guszmanov, Zatonszkij, Afinogenov, Bikov, Prokopjev, Karpov, ill. Lukas, Kalt, Lakos. D-csoport: Olaszország–USA 2:5 (0:2, 0:1, 2:2), g.: Margoni, M. de Toni, ill. Park 2, Hilbert 2, Konowalchuk; Kanada–Lettország 4:1 (1:1, 1:0, 2:0), g.: Schlegel, McDonald, Matwichuk, Brewer, ill. Pantelejevs. A Csehország–Japán és a Svédország–Szlovénia találkozó lapzárta után ért véget.

A MAI MŰSOR:

16.00: Szlovákia–Ukrajna (STV2), Svájc–Japán, Kanada–Olaszország; 20.00: Csehország–Németország (ČT2), Finnország–Lengyelország (STV2), USA–Lettország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?