Sziporkázó magyarok

Rózsahegy. Nyolcadik vereségét könyvelhette el az Euroligában a Ružomberok női kosárlabdacsapata. A szlovák bajnokot a második félidőben sziporkázó vendég Sopron fektette két vállra.

Iveta Bieliková (4-es számú mezben), a Sopron szlovák idegenlégiósa jó teljesítményt nyújtott egykori csapata ellenTASR-felvéteJól kezdett az esélyesebb magyar csapat, a 3. percben már 9:2-re vezetett, majd a továbbiakban egyre nőtt a helyenként tetszetősen játszó soproniak előnye (34:17). Aztán feljöttek a rózsahegyiek, 10 pontra megközelítették a vendégeket, ám töbre már nem futotta erejükből. A meccs második felében már nagy fölényben játszottak a magyarok, tetszés szerint dobták a kosarakat, s megérdemelten arattak kiütéses, 30 pontos győzelmet. Legeredményesebbek: Číkošová 18, Furková 13, illetve Zakaluzsnaja 29; 1300 néző.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK – Jelena Mozgovaja (Ružomberok): „A csoda elmaradt. Küzdöttünk, de igazi vezéregyéniség nélkül aligha lehetünk sikeresek. Az ellenfél magasabb játékosokkal rendelkezik, mint mi.” Natália Hejková (Sopron): „Négy nyelven – angolul, szlovákul, szerbül és oroszul – adtam az utasításokat a játékosoknak. Nem volt semmi gond, a kezdeti bizonytalanság után már mindenki az elképzeléseim szerint kosárlabdázott.”

Az A-csoport további eredményei: USK Praha–Bourges 42:57, Jekatyerinburg–Barcelona 85:62; az Aix-en-Provence–Chieti meccs lapzárta után ért véget. Az állás: 1. Jekatyerinburg 16., 2. Barcelona 16, 3. Bourges 16, 4. Sopron 14, 5. Aix 12, 6. USK Praha 11, 7. Chieti 10, 8. Ružomberok 10.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?