Szétestek a szlovákok, utolsók a csoportban

<p>Szertefoszlottak a szlovák kézisek olimpiai álmai: a szlovák válogatott a szerbiai Európa-bajnokság 2. fordulójában 41:24-re kikapott Lengyelországtól, s már biztosan utolsó helyen végez a csoportjában.</p>

A meccs után volt, aki sírt, volt, aki kritizált.„Nincs itt semmi keresnivalónk – állapította meg kíméletlenül Martin Straňovský, az Ademar León (nyártól pedig a Barcelona) klasszisa, aki a válogatottban a vártnál kevesebb szerepet kapott. – Mindennek megvan az oka, ez a fiaskó szükségszerűen következett abból, ahogyan erre a találkozóra taktikailag készültünk…”

„Megmutatkozott, hol tartunk. Az utolsó negyedórában már csak azt vártuk, mikor lesz végre vége a meccsnek. Mindenkinek, aki itt van, tudatosítani kellene, mit jelent a válogatottban játszani, és néhány játékostársamnak el kellene gondolkodnia arról, hogy nézett ki a felkészülésük. Nemcsak ez előtt a meccs előtt, hanem egészében is” – jelentette ki a 100. válogatott mérkőzését játszó Peter Kukučka.

Richard Štochl, aki 16 éve a szlovák nemzeti csapat alapembere, először nem is tudott megszólalni, csak a könnyeit nyelte. Később, kissé lehiggadva annyit mondott az újságíróknak: „Martin Straňovskýnak igaza van a felkészültségünkkel kapcsolatban… Egyszer valakinek ezt már ki kellett mondania…”

A szlovákok az első félidőben még úgy-ahogy tartották a lépést a lengyelekkel, a másodikban azonban teljesen szétestek, rögtön a szünet után négy gyors gólt kaptak, s vereségükkel végleg elbúcsúzhattak a londoni olimpiától. Az ötkarikás játékokon való részvételre ugyanis csak akkor maradt volna esélyük, ha az olimpiai selejtezőre még nem kvalifikált válogatottak között az első vagy a második helyen végeznek, a két vereség (és a szerbek két győzelme) után viszont már biztos, hogy még a csoportból sem jutnak tovább.

Ma este (20.15) Szerbia ellen így már „csak” a csapat méltósága a tét.„Szeretnénk emelt fővel befejezni” – hangsúlyozta Heister Zoltán szövetségi kapitány.

A válogatott történetének második legnagyobb arányú veresége (a legnagyobb verést tavaly ősszel, barátságos meccsen a franciáktól kapták) után sokan a kapitány fejét követelik. „Nem szeretnék nagyon előreszaladni – mondta ezzel kapcsolatban Jaroslav Holeša, a Szlovák Kézilabda-szövetség elnöke. – Az Európa-bajnokságot ki fogjuk értékelni az edzővel, a szövetség igazgatótanácsa pedig február 8-án ülésezik. Bármilyen döntés is szülessen, közösen fogjuk meghozni.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?