Szereti a magyarokat, de szlovák válogatott lenne

<p>Timotej Sille nem gondolkodik azon, hogy magyar válogatott édesapja nyomdokaiba lépve állampolgárságot váltson.</p>

Pályafutása során először ütött két gólt egy felnőtt bajnokin Timotej Sille. A nyitraiak támadója a Detva elleni (7:0) nemrégi Tipsport ligás meccsen volt eredményes kétszer – sőt, háromszor is. „A szünetre még úgy mentem be az öltözőbe, hogy mesterhármast ütöttem, vagyis már azon gondolkoztam, hogy majd meg kell vendégelnem a csapatot. De a bírók utólagos videóelemzés alapján egy gólomat másnak adták, így végül is spóroltak nekem, mert két gólért semmit sem kell vinnem a fiúknak” – mondta lapunknak a dunaszerdahelyi származású, korábbi magyar válogatott Sille Tamás fia.

A két Sille, ha kis ideig is, de szerepelt egy csapatban, 2015-ben Székesfehérváron. „Apa a vezetőedző asszisztense volt, de a védők voltak a gondjaira bízva. Amikor még aktívan hokizott, nagy álmunk volt, hogy csapattársként lépjünk jégre, vagy egymás ellen játsszunk, de ez nem jött össze, csak inline hokiban. Apu 43 évesen sérülés miatt visszavonult, én akkor még csak az ifi és junior korosztály határán voltam – magyarázta a most 22 éves Timotej, aki nem gondolkodik azon, hogy apja nyomdokaiba lépve magyar válogatott legyen. – Szeretem a magyarokat, de szlovák vagyok, és szlovák válogatott szeretnék lenni. Míg Székesfehérváron voltam, ragadt rám némi magyartudás, de az kevés lenne a normális beszélgetéshez.”

Az előző idényben döntős nyitraiak eddig nem muzsikálnak túl jól, csak hatodikok a Tipsport Ligában, de Sille szerint már kilábaltak a hullámvölgyből. „Nekem személy szerint nagyratörő céljaim vannak, minden hokis álma az NHL” – jegyezte meg sokatmondóan Sille, hozzátéve, eddigi állomáshelyei közül (Skalica, Val-d’Or Foreurs – Kanada, Salzburg, Fehérvár, Aaker – Svédország) épp az észak-amerikai junior ligában való szereplés adta neki a legtöbbet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?