Szerény angol esélyek

Tokió. A japán kormány hozzájárult ahhoz, hogy Takamado herceg elutazzon Szöulba, a labdarúgó-világbajnokság nyitóünnepségére. Akihito császár unokaöccsének személyében a II. világháború óta először látogat az uralkodócsalád valamely tagja a Koreai Köztársaságba.

Szinte naponta játszanak előkészületi meccseket a labdarúgó-világbajnokság résztvevői. Felvételünk az Uruguay–USA mérkőzésen készültTASR/EPA A herceg feleségével 4 napot tölt a társrendező országban, megtekinti a Dánia–Uruguay mérkőzést, és várhatóan találkozik Kim De Dzsung elnökkel is. Már korábban eldőlt, hogy a dél-koreai államfő a japán császár társaságában nézi végig a június 30-i döntőt Jokohamában.

GYARAPODÓ SÉRÜLÉSEK. Bobby Charlton, az 1966-os világbajnok angol válogatott egyik kulcsembere nem sok jót vár Sven-Göran Eriksson együttesétől a vb-n. – Egyre inkább úgy tűnik, hogy Anglia nem lesz a legjobbak között. Sajnos a sorozatos sérülések gyengítik a csapatot, pedig teljes együttessel jók lettek volna az esélyeink. Argentína, Brazília, Franciaország és Olaszország a világbajnokság favoritja. Hogy melyik válogatott lesz a győztes? Szerintem a franciák bizakodhatnak leginkább – mondta a legendás sportember. Eriksson csütörtökön hirdette ki 23-as keretét, de a szombati bajnoki zárófordulóban Steven Gerrard (FC Liverpool) ágyék-, míg Kieron Dyer (Newcastle United) térdsérülést szenvedett. Majdnem biztos, hogy egyikük sem utazhat a vb-re, helyükre Danny Murphy (FC Liverpool) és Trevor Sinclair (West Ham) kerülhet.

ENGEDÉKENY LENGYEL KAPITÁNY. Jerzy Engel, a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem híve a „szexmentes világbajnokságnak“, ezért engedélyezte, hogy a feleségek és a barátnők is elkísérjék a játékosokat és a szakmai stáb tagjait Ázsiába. A szakvezető döntése után az egyik utazási iroda szervezte meg a túrát, amelynek ára 3000 euro. A hölgyek a csapat szálláshelyétől 120 km-re laknak majd, meghatározott időszakokban kereshetik fel szeretteiket. A jelenleg Németországban edzőtáborozó együttes tagjai közül eddig Tomasz Waldoch, Marek Kozminski és Adam Matysek fizette ki hitvese útiköltségét. Jerzy Engel sem szeretne egyedül maradni a világbajnokságon, feleségét és lányát is „utaztatja“. A keret tagjainak többsége örömmel fogadta a döntést, Cezary Kucharski azonban nem kíván élni a lehetőséggel. A Legia Warszawa csatára úgy véli, a vb alatt csak felesleges idegeskedést jelentene feleségének közelsége. – Csak a futballra akarok összpontosítani – jegyezte meg a játékos.

SZTRÁJKRA KÉSZÜLNEK. A szállodai dolgozók sztrájkot helyeztek kilátásba a labdarúgó-világbajnokság idejére, ha nem javulnak munkakörülményeik. A mintegy 100 hotel, fogadó és kaszinó alkalmazottjai első lépésként szerdára tüntetést szerveznek Szöulban az ötnapos munkahétért és a vb alatti pluszmunkák megfizetéséért. – Nem akarjuk veszélyeztetni az esemény sikerét, de nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Ha a kormány tárgyal velünk, elállunk terveinktől – hangsúlyozta az Idegenforgalmi Dolgozók Szakszervezetének szóvivője. Az országba várhatóan 400 ezer turista érkezik a Japánnal közösen rendezendő seregszemle idején. A politikai vezetés korábban arra kérte a szakszervezeteket, hogy az ország kedvező megítélése érdekében ne kezdeményezzenek sztrájkokat május 31. és június 30. között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?