Szépen és eredményesen akarnak kosarazni a somorjaiak

A somorjaiaknak csak a továbbjutás az elfogadható a Slovan elleni negyeddöntőben a női kosárlabda extraliga playoffjában.Somorja. Titkon a bronzéremre vágynak, de egyelőre csak a Slovannal, negyeddöntőbeli ellenfelükkel foglalkoznak a somorjai női kosárlabdázók.

A somorjaiaknak csak a továbbjutás az elfogadható a Slovan elleni negyeddöntőben a női kosárlabda extraliga playoffjában.

Somorja. Titkon a bronzéremre vágynak, de egyelőre csak a Slovannal, negyeddöntőbeli ellenfelükkel foglalkoznak a somorjai női kosárlabdázók. A playoff mai (19.00) első mérkőzésén a pozsonyiakat fogadják, akik ellen az alapszakaszban némi meglepetésre kiegyenlített a mérlegük, a csallóköziek (81:48, 88:65) és az égszínkékek is (58:53, 71:70) kihasználták a hazai pálya előnyét.

„Nehezen kiszámítható csapat a Slovan. Annyi biztos, hogy a kosár alatt erősebbek, mint a kinti játékban. Jó, hogy közel van Pozsony, nem kell sokat utaznunk. Mindenképpen tovább akarunk jutni a legjobb négybe, és ott majd a harmadik hely körül szeretnénk végezni, minél szebb kosárlabdát bemutatva, mert a lányok már képesek erre” – fogalmazta meg lapunknak a célokat Diósi Albert, a somorjaiak másodedzője.

Optimizmusa annak is köszönhető, hogy – hosszú idő után – minden kosarasuk játékra kész, az alapszakasz utolsó meccsét kihagyó Slama Angelika is visszatérhet a pályára. „A két amerikai légiós nemrégi érkezésével minden poszton kiegyensúlyozottak vagyunk, jobban rotálhatjuk a lányokat. A tengerentúli játékosok eddig hozták azt, amit elvártunk tőlük. Közönségvonzó show-t is be tudnak mutatni, nem nyafogó, nagy kedvvel játszó kosarasok. Moore pedig emellett az a típus, aki az ellenfél szempontjából a legrosszabb pillanatokban képes hármast dobni, amivel végérvényesen elveszi tőlük a reményt” – jellemezte Diósi az új szerzeményeket, az eddig hét meccsen szereplő centert, Brittany Lewist és a hármas pozícióban játszó, eddig négy találkozón pályára lépő Amber Moore-t.

A somorjaiak az extraliga nagy részét nélkülük teljesítették. Több játékosuk mellett hosszabb ideig Stanislav Onuška vezetőedző is hiányzott egészségi okok miatt, így az ŠBK a tőle megszokottnál egy picit rosszabb mérleggel, 11 győzelemmel és 17 vereséggel zárta az alapszakaszt. „Hullámzó volt a teljesítményünk, de, ha kisebb kilengésekkel is, elértük a kitűzött célt, a negyedik helyet. A playoffban pedig tovább javulhatunk” – tette hozzá Diósi.

A Slovan elleni negyeddöntős sorozat az egyik fél két győzelméig tart, a játéknapok március 23., 26., 30.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?