Szelesék az esélyesek

Perth. Ma az ausztráliai városban megkezdődik a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat világbajnoksága, a 14. Hopman Kupa. Először az olasz (Francesca Schiavone, Davide Sanguinetti) és a görög (Eleni Danilidu, Vaszilisz Mazerakisz) együttes játszik a csoportmérkőzéseken való szereplés jogáért.

Perth. Ma az ausztráliai városban megkezdődik a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat világbajnoksága, a 14. Hopman Kupa. Először az olasz (Francesca Schiavone, Davide Sanguinetti) és a görög (Eleni Danilidu, Vaszilisz Mazerakisz) együttes játszik a csoportmérkőzéseken való szereplés jogáért.

Az érdekesnek ígérkező „európai házirangadó” csak felvezetése lesz a tornának, amelyen a hazai szurkolók abban reménykednek, hogy a decemberi Davis Kupa-kudarc után ausztrál sikernek örülhetnek majd. A bizakodást erősíti a világelső Lleyton Hewitt szereplése, de a bravúrhoz az is kell, hogy Alicia Molik (47. a világranglistán) alaposan felülmúlja önmagát.

A nevezések alapján a legutóbb döntős amerikai csapat számít a legnagyobb esélyesnek, főleg Szeles Mónika miatt. A vajdasági származású teniszezőnő társa, Jan-Michael Gambill szinte bárki ellen képes lehet a meglepetésre, s a belga Xavier Malisse, a francia Arnaud Clément és Sanguinetti, vagy Mazerakisz nem tartozik a verhetetlenek közé. A január 5-én sorra kerülő döntőbe a csoportgyőztesek kerülnek. A legutóbbi fináléban Svájc (Martina Hingis, Roger Federer) 2:1-re nyert az Egyesült Ćllamok (Szeles Mónika, Jan-Michael Gambill) ellen.

A csoportbeosztás, A-csoport: Egyesült Államok (Szeles Mónika, Jan-Michael Gambill), Belgium (Kim Clijsters, Xavier Malisse), Franciaország (Virginie Razzano, Arnaud Clément) és a selejtező győztese. B-csoport: Ausztrália (Alicia Molik, Lleyton Hewitt), Spanyolország (Arantxa Sanchez-Vicario, Tommy Robredo), Argentína (Paola Suarez, Mariano Zabaleta), Svájc (Miroslava Vavrinec, Roger Federer).

Szlovákia (Kučera, Habšudová) 1998-ban elhódította a trófeát, amikor a döntóben 2:1-re verte Franciaországot. Csehszlovákia kétszer volt a fináléban: 1989-ben a Suková, Mečíř összetételű csapat 2:0-ra legyőzte Ausztráliát, majd 1992-ben Nováček és Suková 2:1-re kikapott Svájctól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?