Száznegyvennyolc futó Nagymegyeren

Nagymegyer.

Nagymegyer. A termálfürdőjéről messze földön híres csallóközi városban ismét megdőlt a részvételi rekord, a leköszönő 2017-es esztendőt záró hagyományos viadal kilencedik felvonásán száznegyvennyolcan (!) futottak célba.

A résztvevők, 80 férfi és 68 nő, Csehországból, Magyarországról és Szlovákiából érkeztek a sportos óévbúcsúztatóra, melyen a tavalyi kiíráshoz hasonlóan a Corvinus termálfürdő előtti térségen rótták a köröket. „Néhány órával a rajt előtt kénytelenek voltunk megváltoztatni az eredetileg kijelölt távot. Közbeszólt az időjárás, több helyen jeges, csúszós volt az útburkolat felülete, nem akartuk kockáztatni a résztvevők testi épségét. A módosításnak köszönhetően a futók és a kocogók a versenykiírásban meghirdetettnél hosszabb távot teljesítettek. Az egy kilométer helyett egy kör hossza 1160 méter lett. A legedzettebbek így öt kilométer helyett 5800 métert futottak a Corvinus termálfürdő előtti térségen. Ami az abszolút legjobb eredményeket illeti: a férfiaknál a győri Takács Dávid 21:06, a hölgyeknél pedig a nyárasdi Rasztgyörgy Anikó 24:15 perccel megismételte 2016-os győzelmét. A kategóriagyőztesek között ugyancsak duplázott Tücsök Róbert, Herendi Anikó és Horváth Etelka, de nagy örömünkre a nagymegyeri Raftik Emma, Szabó Márk és Józsa Gyula is elsőként ért célba” – tájékoztatta lapunkat az eredményekről, rendezvényükről a megmérettetés ötletgazdája és főszervezője, Molnár László.

A részvételi csúcs ugyan a verseny színvonalának, tradíciójának fokmérője, egyben a szervezők dolgát a bonyolítja. „Igyekeztünk a legapróbb részletekre is odafigyelni, ennek ellenére két esetben változtattunk az eredménylistán. Egyértelmű: a jövőben már csupán csipes időméréssel tudunk eleget tenni a követelményeknek, a résztvevők elvárásainak” – nyomatékosította a szervezők szándékát Molnár László.

Megtudtuk, rajtdíjat ezúttal sem kértek, a támogatók jóvoltából azonban minden célba futót egyedi éremmel, a legjobbakat pedig serleggel jutalmazták. Teával, forralt borral, frissítővel kedveskedtek a futóknak, akik bónuszként a megmérettetést követően ingyenesen használhatták a termálfürdő létesítményeit. A nagymegyeri sportos óévbúcsúztató legifjabb résztvevője a csupán ötesztendős nagymegyeri Kovács Dani, a legidősebb résztvevője a nyolcvannégy éves budapesti Kenyér Imre volt.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?