Szarka: két gól és egy piros lap

<p>A DAC labdarúgócsapata 3:3-as döntetlent ért el a Senica otthonában, úgy, hogy a szünetben még 3:2-re vezetett. Szarka Ákos két gyönyörű gólt lőtt, mégsem ezért beszélnek róla. A dunaszerdahelyi csatár eltörte Tomáš Kóňa lábát, megmozdulásáért piros lapot kapott, s vélhetően komoly eltiltás vár rá.</p>

BŐD TITANILLA

A Senica elleni mérkőzés lehetett volna Szarka számára a nagy áttörés. A Slovanból vendégjátékra érkezett csatár már a korábbi mérkőzéseken is sok piszkos munkát elvégzett, labdákat szerzett, fejpárbajokat vívott, Senicán azonban végre a gólszerzés is összejött neki.

A kiesés ellen harcoló DAC, amely az előző két találkozón gólt sem rúgott mostani ellenfelének (0:4 és 0:2), most már az első félidőben háromszor betalált, s ebből kétszer Szarka volt eredményes. Első gólja után kezével szívecskét formált a fantasztikus dunaszerdahelyi szurkolótábornak, amely Senicán is hazai környezetet varázsolt a sárga-kékeknek.

„Ákos nagyon sokat fejlődött az első tavaszi meccs óta. Látszott, hogy csak idő kérdése, hogy elkezdje rúgni a gólokat. Senicán fantasztikusan játszott, azt tette, amit kértem tőle, s rúgott két gyönyörű gólt” – mondta a 23 éves támadóról Radványi Miklós.

A DAC félidőben 3:2-re vezetett, s minden adott volt, hogy a második játékrészben is megőrizze előnyét. „Az első félidőben a legjobb tavaszi teljesítményünket mutattuk, pontosan úgy játszottunk, ahogy elképzeltem. Nagyon gyorsan tudtunk védekezésből átmenni támadásba, a második gól különlegesen szép volt, a saját tizenhatosunktól egy-két húzással vittük az ellenfél kapujáig a labdát. Persze csináltunk olyan hibákat is, amelyek miatt dühös vagyok, mégis azt gondolom, ha tizenegy emberrel fejezzük be a meccset, akkor meglett volna a három pont” – nyilatkozta lapunknak egy nappal a találkozó után Radványi.

A 49. percben azonban az addig remekül játszó Szarka törlesztett Kóňával szemben, s a hátulról elkövetett durva szabálytalanság után a hazai játékos a földön maradt. A játékvezető először csak sárgát mutatott fel a dunaszerdahelyi csatárnak, de látva Kóňa sérülését, pirosat adott neki. A bővebb válogatott keretbe tartozó Kóňának eltört a lába, s bokaszalag-szakadást szenvedett – várhatóan több hónapig nem játszhat, Pavel Hapal hazai edző szerint a pályafutása is veszélybe került.

„Az ilyen jelenetek nem valók a futballpályára. Szarka készakarva törte el Kóňa lábát. Így nem lehet a kiesés ellen harcolni, hogy likvidáljuk az ellenfél játékosait” – mondta zaklatottan, a könnyeivel küszködve a sajtótájékoztatón Hapal, aki csak a fejét csóválta, amikor Radványi bocsánatot kért játékosa nevében, s azt bizonygatta, Szarka nem akart sérülést okozni az ellenfélnek.

„A meccs után Ákos nagyon rossz lelkiállapotban volt. Akkor nem sokat beszélgettünk, de hangsúlyozta, nem akarta eltörni Kóňa lábát. Másnap megint felhívtam Ákost, de még akkor is nagyon szomorú és letört volt. Rettenetesen bántja, ami történt. Azt tanácsoltam neki, hívja fel Kóňát, és kérjen tőle bocsánatot” – magyarázta lapunknak Radványi.

Az emberelőnyben játszó Senica végül egyenlíteni tudott, így a meccs 3:3-as döntetlennel ért véget. Radványi kiemelte, minden idegenbeli pont számít, az elúszott győzelemnél nagyobb fejfájást okoz neki, hogy Szarkát vélhetőleg hosszú ideig nélkülöznie kell. A sárga-kékek ugyanis már teljesen magukévá tették az edző játékfelfogását, összeállt a játékrend. Szarkához hasonló típusú csatár azonban nincs még egy a DAC-ban.

„Szarka kiesése komoly érvágás. Amin hat hétig dolgoztam, az most összeomlott – sóhajtott Radványi. – De ez benne van a fociban, most meg kell keresnem az ideális megoldást. Mivel nincs másik olyan támadóm, mint Szarka, valami mást kell kitalálnom. Van rá egy hetem.”

Az FK Senica a mérkőzés másnapján közleményt adott ki, amely szerint jogi útra tereli Szarka szabálytalanságát. „Szerintünk a szándékosság egyértelmű, bűncselekmény történt. Az ilyesminek semmi keresnivalója sem a futballban, sem a sportban, sem egyáltalán az életben” – fogalmazott Viktor Blažek, a Senica klubelnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?