Száguldanak a „medvék”

New York. Nyolc nyeretlen mérkőzés után a Colorado Avalanche, a tavalyi Stanley Kupa győztese végre megszerezte első hazai győzelmét ebben a bajnokságban. A Boston Bruins tovább száguld, az óriás center, a két gólt jegyző Joe Thornton vezérletével, a csapat 23 pontjával vezeti a ligát.

New York. Nyolc nyeretlen mérkőzés után a Colorado Avalanche, a tavalyi Stanley Kupa győztese végre megszerezte első hazai győzelmét ebben a bajnokságban. A Boston Bruins tovább száguld, az óriás center, a két gólt jegyző Joe Thornton vezérletével, a csapat 23 pontjával vezeti a ligát. A bajnok Detroit is győzött, a Dallas úgyszintén, a St. Louis és a Minnesota viszont kikapott. A Dallas csapatában Pierre Turgeon megszerezte 1200. NHL-pontját.

Denverben NHL-szezoncsúcsot jelentő 86 (!) lövést küldtek egymás kapujára a csapatok, ebből 51 Marc Denis, 35 Patrick Roy ketrecére ment. Amikor lefújták a meccset, hatalmasat sóhajtott a 22 hazai játékos és a Pepsi Center 18 007 nézője: nyolc meccs után megszakadt a Colorado hazai nyeretlenségi sorozata. Az Avalanche nagyágyúi ezúttal jól tüzeltek: Joe Sakic, Patrik Forsberg és Milan Hejduk egyaránt két pontot jegyzett.

A Blues utóbbi tizenkét mérkőzésén csak másodszor kapott ki, most viszont alaposan. A 37 éves Tom Barrasso az ötödik kapus, aki ebben a szezonban védett a Bluesnak – nem lehet mondani, hogy hibátlanul. Pierre Turgeon, a Dallas csatára mérföldkőhöz érkezett: 1091. NHL-mérkőzésén 1200. pontját szerezte, jelenleg 471 gól és 729 assziszt a mérlege. A sors iróniája, hogy éppen korábbi együttese „kitömésében” segédkezett a 33 éves center.

EREDMÉNYEK: Buffalo–Boston 3:4 (1:1, 0:3, 2:0), gólütők: Gratton 2, Dumont, illetve Thornton 2, Axelsson, McInnis.

Carolina–Phoenix 3:2 (1:1, 1:0, 1:1), Francis, Hedican, Hlaváč, ill. Buchberger, Doan.

New York Islanders–Ottawa 3:5 (0:2, 1:1, 2:2), Asham, Aucoin, Manlow, ill. Chara 2, Schaefer, Van Allen, White.

Detroit–Nashville 4:1 (0:1, 2:1, 2:0),: Shanahan 2, Fjodorov, McCarty, ill. Erat.

Montreal–Dallas 2:4 (0:3, 1:0, 1:1), Petrov, Zedník, ill. Arnott, Lehtinen, Malhotra, Zubov.

New Jersey–Anaheim 3:2 (0:1, 0:0, 2:1 – 1:0), Langenbrunner 2, Gomez, ill. McDonald, Chouinard

Toronto–Los Angeles 4:3 (3:0, 0:0, 0:3 – 1:0), Sundin 2, Hoglund, Kaberle, ill. Deadmarsh 2, Modrý.

Minnesota–Edmonton 2:3 (0:1, 1:2, 1:0), Brunette, Dupuis, ill. Comrie 2, Smith.

Colorado–Columbus 5:4 (1:1, 2:1, 2:2), Hejduk 2, Forsberg, Reinprecht, Vrbata, ill. Sanderson 2, Sillinger, Špaček.

Vancouver–St. Louis 6:3 (1:2, 3:1, 2:1), Bertuzzi, Hubarov, Letowski, Linden, Morrison, Warriner, ill. Mellanby, Podein, Stillman.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?