Súlyos vereség születésnapkor

<p>Zselíz. A hétközi kupakudarcot követően úgy tűnt, hogy nincs minden rendben a vágaiaknál, ám szombaton fergeteges támadójátékuknak köszönhetően helyrehozták hibájukat.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A Vág-parti alakulat idegenben gyűjtötte be a három pontot, miután 5:1-re győzte le a zselízieket a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportja 5. fordulójában. Pedig nem úgy indult a meccs, hogy a vendéglátóknak bármi problémájuk lehet, hiszen Rotík Szebasztián és Kokoška már a párharc elején veszélyeztette Martiniak kapuját. A 8. percben az új szerzeménynek számító Horniak pontos lövésével a vezetést is megszerezték. Ezután viszont már csak zselíziek hálója rezdült. A 28. percben az elmúlt héten igazolt, régebben felsőbb osztályokban is megfordult Peter Iskra parádés fejesgóllal egyenlített. Három perccel a félidő vége előtt három fedezetlenül hagyott vágai csatár robogott Straňák kapujára. Közülük Borš sakk-matt helyzetben magabiztosan gurított a hálóba (1:2). Amikor már szinte mindenki a félidei pihenőt várta, az örökifjú Peter Hodúr a bal szélen elszáguldva került a védők mögé, s kíméletlenül kilőtte a rövid sarkat (1:3). A második játékrészben sem lankadt a vendégek góllövő kedve. A 49. percben az őrizetlenül maradt Hodúr az ugyancsak szabadon álló Borš elé tálalt, aki pontosan célzott (1:4). Öt perccel később Iskra adta meg a kegyelemdöfést a zselízieknek. A nyurga támadó a jobb szélen viharzott el, s a vetődő hálóőr hasa alatt helyezte a labdát a hálóba (1:5). A vendégek végig hatékonyan, célratörően játszottak, míg a hazaiak mind védekezésben, mind az ellenfél kapuja előtt határozatlanok voltak, sokat hibáztak. Elrontva ezzel a szurkolók kedvét és klubelnökük, Sokol László születésnapi hangulatát. „Alaposan leszerepeltünk ezen a délutánon. A mérkőzés az első húsz percben ment el, mi nem tudtuk növelni előnyünket, az ellenfél pedig hat tuti helyzetből ötöt kihasznált. Támadásszövésünk akadozott és a helyzetek értékesítésével is hadilábon álltunk” – vélekedett a kudarc okairól Rotík Tibor, a zselíziek játékosedzője. „Nem vitás, kellőképpen kárpótoltuk szurkolóinkat az udvardiak elleni múlt heti hazai 1:3-as vereségért. Peter Iskra két góljával az összecsapás főszereplőjének bizonyult, de a többi találatnál is érdemeket szerzett” – értékelte a gólerős újonc produkcióját Szabó Jenő vágai klubelnök. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?