Súlyos pofonok Budapesten

Budapest |

<p>A küzdősportok egyik legnépszerűbbike, a K-1 számos jeles képviselőjének részvételével rendezik meg szombat 18 órától a hagyományos gálát a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a fő attrakció a ColliZion K-1 MAX európai döntő és a magyar-olasz válogatott összecsapás lesz.</p>

Katona Attila, a K-1 hivatalos magyarországi képviselője, az ESPU Hungary vezetője az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hazai és nemzetközi elit kiválóságai, az ütések és rúgások nagymesterei között fellép féltucat K-1-es harcos is, köztük két világklasszis, a francia Freddy Kemayo és a román Catalin Morosanu.

A nemzetek közötti K-1-es csapatmérkőzésen éles csatára van kilátás az évtizedek óta a világ élvonalába tartozó hazai együttes és az itáliai vendégek között. A magyar együttest Görbics Gábor (63,5 kg), Oli Márk (67 kg), Józsa Ádám (71 kg), Busai Gergely (81 kg) és Zentai Máté (91 kg) alkotja. A csapatok öt súlycsoportban, 3x2 perces mérkőzéseken, védőfelszerelés nélkül mérik össze tudásukat.

A "maxosok", vagyis a 70 kg alatti harcosok fináléjában a horvát Frane Radnic, a román Mihai Barbu és a francia Philippe Salmon mellett indul Vörös Roland is, aki a honi thai-boksz élő legendájának, Rehák Györgynek a tanítványa. Vörös Salmonnal kezd a kvartettben. A meccseket hárommenetesre írták ki.

Szerepel a programban a „kiskesztyűs öldöklőknek” kitalált, a földharcot is megengedő MMA, valamint profiboksz-derbi is. A birkózóként szabadfogású világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli Ottó második fellépésén szerepel a K-1 MMA superfightban, s az ökölvívóprogramban lesz látható a hazai „Tornádó”, vagyis Kótai Mihály, aki amatőrként Eb-bronzig vitte, a profik táborában pedig még feljebb jutott: a WBF szervezet nagyváltósúlyú világbajnoki címét is megszerezte. A kitűnő bunyós – akinek mérlege a hivatásosok között 35 győzelem, 3 vereség, 1 döntetlen - karrierje újjáépítésén fáradozik, s a tavaly júliusi visszatérése óta vívott mindhárom mérkőzését megnyerte. E szériát akarja most folytatni az osztrák Thomas Hengstbergerrel szemben.

A magyar öklözővel kapcsolatban említette a korábban a hivatásosok táborában világbajnok, amatőrként olimpiát is nyert Kovács István azt a fura érdekességet, hogy profi bokszolóként egy évtized után Kótai a legelső, aki a Papp Lászlóról, a sportág egyetemes nagyságáról elnevezett sportarénában fellép.

A sorrendben 12. ilyen budapesti küzdősportos eseménynek is lesz kiemelkedő díszvendége, jelesül az a holland Remy Bonjasky, aki a K-1 háromszoros világbajnoka, s legutóbb 2008-ban jutott a csúcsra a modernkori gladiátorok csúcsvetélkedésében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?